7 Kasım 2009 Cumartesi

4 işlemde hayatın sonucu


 Bana kalsa sayfalarca yazı yazardım bu sonucu bulmak için ama  yinede bir kaç bilinmeyenli denklemle bilinmeyene dalar bi sonuca ulaşamazdım. Elin oğlu kendi uzmanlık alanından da yararlanarak  4 işlemde sonuca ulaşmış.

Nasıl mı ? İşte o sonucun kahramanı olan  üstada bağlanıyoruz:


Matematik öğretmenine

''Hayat neye benzer ?'' diye sormuşlar.


O da yanıtlamış;


''Matematikteki dört işleme benzer;


1.Aşk : Çarpma

        
         2.Evlenme : Toplama

   
   3.Ölüm : Çıkarma

                         
                        4.Miras : Bölme işlemi gibidir.''

                                       diye yorumlamış :))
                                                                                                       

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayat ve matematikte 4 işlem: Çok iyi tanımlamış öğretmen. Ancak evli adam portresi beni neden güldürdü bilmiyorum.Bir yerde resmin falsosu var o da çoraplar! Çünkü evli adamın çorapları yamalı olabilir ama yırtık olmaz.Biz kadınlar beynini yeriz adamcağızların "çıkar o çorabı ayağından bunu giy" diye.Laf aramızda onları çok düşündüğümüzden değillll, bi gören olur da "kadına bak kocasını nasıl giydiriyor" demesin diye.Şaka şaka... seven kadın sevdiğini kendinden çok düşünür bence.Sevgilerimle.

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

Evli adam potresi eskiden belli kafamda hep böyle tasavvur etmiştir.Çorapların ökçeleri ve baş parmak kısmı hep yırtık, birde bu burun karıştırmak var ya hangi kavimden almışız bu alışkanlımızı bilsekte tekrar iade etsek :))
Ama O çorabın yırtık olması Evli kadının imajına tamamen terstir. Rezil olmak istemez haliyle, yoksa yakışıp yakışmaması hiç umrunda degildir kadının. Bayanlar makyajıyla ilgilenmekten bunları görürse anında müdahale eder zaten :)))
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Sevgiler,
Saygılar...