21 Kasım 2009 Cumartesi

Nasılsın? ''İyiyim'' ...


     
     Nbr? Nasılsın? Nasıl gidiyor hayat? Keyifler nasıl?  bu gibi sorulara düşünmeden ''iyiyim'' demek bir alışkanlık mı? yoksa refleks olarak verilmiş anlık cevaplarmı. ? İnsan kendini daha iyi hissetmek amacıyla ''iyiyim'' der mi kardeşim. Böyle söyleyince gerçekten iyi mi olunur?. Bu sıralar hal hatır soranlara anlık olarak ''iyiyim'' diyorum. Aslında içimde fırtınalar kopuyor bir bilseler.
  Hepimiz özünde iyiyiz, güzel insanlarız o başka! ama ruh hali olarak degişken yapıdayız,hassasız,duygusalız, kimi zaman ise kırılgan. Bugün iyi yarın kötü olabiliriz. Herşey insanlar için ama keyfin iyi değilse ''tadım yok, kendimi iyi hissetmiyorum'' da diyebilmeli insan. Belki bir arkadaşının, dostunun sana yardımı olur öyle degil mi?
 Biz toplum olarak;kötü yanımızı hep gizler, hep bir  iyi görünme çabası taşırız.
Aç olsak ''tokuz'' Hasta olsak ''iyiyiz'' der. geçeriz. Mağrur gururumuzu hep yanımızda taşırız.

Ruh halimiz çok kötüdür bazen. Ne bir kimseyle konuşacak takatimiz vardır nede uzun uzun anlatacak kelimelere ihtiyacımız olur o an. Ya da kendimizi çok kötü hisediyoruz biriyle paylaşsak biraz rahatlatacaktır bizi. O beklenilen kişi ayağımıza gelmiş ve bize ''Nbr ? Nasılsın? '' diye sorular yöneltmesiyle ağzımızdan ilk çıkan söz ''iyiyim'' dir.Aslında çok iyi biliyoruz  ki o an iyi değiliz!
Bunu duyan kişi iyi olduğuna sevindim, hep böyle iyi ol diye cevabı yapıştırır ardından yalancı gülümsemenize inanarak da gülmek sana yakışıyor diye birkaç afilli laf daha söyler ve geçip gider. İçini acıtan şeyleri anlatıp rahatlayamadın.Zaten sana ağır geliyordu yine  içinde kaldı.
Hadi geçmiş olsun!
Nasılsın şimdi? yine iyimisin ?

4 yorum:

sufi dedi ki...

Farketmeden ne yalanlar sıralıyoruz değil mi?Ama ben iyiyim, ve yalan söylemiyorum.Anlaşılıyor ki bu sıralar içini dökmeye ihtiyacın var.Parmaklarını yüreğinin sesine bağla ve yaz sürekli imla kurallarına bile riayet etme hatta.Sevgilerimle.

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

Gerçekten İyi olduğuna sevindim Sufi,Allah her daim iyilik versin inşalah.
Değerli yorumun için çookk teşekkür ederim. İçimi döktüğüm, tutarsız zamanlarımda yorumunla yüreğime su serptiğin için çok sağol,var ol ...

SEvgilerimi,SAygılarımı sunarım.

Pabuc dedi ki...

nasılsın SÖZÜN ÖZÜ :P

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

İç güveysinden hallicee :))
Bazen parçalı bulutlu bazen umut doluyum. Ama herzaman iyiyim demiyecek kadar dürüstüm :D

SEvgiler...