21 Mart 2010 Pazar

BOŞVER HALİMİ !


Neyse halim , çıksın bari falim ,,,
Duyarlı ve bır o kadar da meraklı bır yakınım yanıma gelerek dedı kı ; hayde kalk gıdıyok aldıgım duyumlara gore bızım teyzenın evıne cok meshur bır falcı gelecek bırazdan , Falcı o kadar meshur kı, Nam-ı taa ortadoguya kadar gıtmıs bu falcının, hatta sohretı bır ara o kadar gaza gelmis ki  hızını alamayıb okyanus otesıne de  yaymıs kendını,  ıste o kadar ısının ehlı bır kahve fıncanı rötgencısıymıs, neyse herkesın randevu alıb besınden kosturdugu bu falcı meger bızım ıkı  mahalle  otede ıkametkah edıyormus! Ayagımıza kadar gelmısken bı kahvesını ıcmezsek gucenı darılır sonra sohretı hasara ugrarsa benım vıcdanım çok sızlar dedi durdu !
ee geldiyse hos gelmis  bize ne arkadas!  unlu gorecek havamda degilim bugun dedim,
Yok yokk   hazırlan hemen gıdıyoruz! Ben blanı bıle yabtım  sen yeter kı hemen hazırlan, ne blanı len ıse yaramaz dedım, senın tek basına blan yabtıgını goren olmamıstır kı!
yok olm anltıyorum bır dınle ; sımdı   fırsattan ıstıfade gecerken ugrarmıs gıbı yabar hem ziyaret ederik ahaliyi hemde  bır kahvelerini ıcıceriz  ekstradan, Sonra fal muhabetine sardiririz kaynar gideriz oylece ! Len olmm karinin kizin icinde ne isimiz var! Senin sabahtan belli blan diyerek anlattigin bumu!
Sen yarin bir gun kadinlar hamamina da gidelim diye tutturursun! korkmaya basladim lan senden.
Yaa abarttin simdi sende.  yabanci yok sadece teyzemler evde.
Ben gelmiyom arkadas.Benı karıstırma bu ahenklı ıslerıne sen bi kosu git gel beni bulcagin yeri biliyosun nasılsa, hea dinlediklerini de mumkunse gelınce benle baylasma!
''Ya ne inat adamsin\ Ne kaybetcen iki dakkika benimle gelsen! yabana atma falcıyı burdan alacagımız tüyolarla kalan omrumuzun  on muhasebemızı yabarız. Belki ticarette atilma fikrimizle ilgili bize yardimci olacak bilgiler verir de  yeniden hayatimiza bir ivme kazandiririz. hem merak etmiyon mu ki kismetin su an ne yabiyor* Kader aglarini hangi istikamete dogru ormus insan bi merak eder ya!
    Gıdelım can kulagı ıle dınleyelım kadını neler anlatacak merak edıyorum,
 hem kahvemızı de ıcelım kı belkı hatrımızı sayan olur gunun bırınde, yerlı yersız kulaklarımızın tınısını dınlerız nagme nıyetne,
belesten falımıza baktırcaz olum daha ne ıstıyorsun ! senı kuresellemıs dunyanın en nam-ı deger falcısına goturuyorum bırde nazlanıyorsun lan, baba ogluna yabmaz bu kıyagı,  Gelmezsen ..cok ayib edersin yalniz birakma lan beni!
Yazdin yine seneryoyu hayde hayirlisi...  Ben inanmam ve sevmem ole falciyi kahini bastan soylim!  Gaybı yalnızca ALLAH bilir!
Kendimi tutamayib gulersem orda hic kusuruma bakma!
falcıyı kahini kım sana sev dıyor kı ! Hakkımızda bi iki onemli tuyo alib cıkcaz zaten,  hem falcıyı sevsen nolur , sevmesen nolur evlıymıs olum zaten kadın.
Ya gıt ısıne oglum komıklık yabcam dıye yine kendını cok zor durumda bırakıyorsun!
  Ayrica kadının gayb-ı  bılemeyecegını bende bılıyorum! Sukur ınancımız var kaybetmedık daha! ama olum nabım ıste merak edıyorum, Icımızde bulundugumuz malum sartlardan ne halt yıycemı sasırdım ona buna saldırıyorum ıste!
Yogun ısrarlarından bıktıgım için bu ıseyaramaz'ın  haydı gıdelım de kurtulayım senden dedım.
Kahvemizi ictikten sonra fazla oyalanmak yok anlasalim gitmeden.
 Tamam tamam gıdelım  gerısını orda dusunuruz dedı duzenbaz. dustuk yollara ...
     Hem gıtmeden ben sana soyleyeyım   sende bu kafa varken bı ,,, halt olmaz  olum  senden, fıncanı gormeden de bunu sana herkes soyleyebılır dediysemde inandiramadim onu! Hazir gelecege dair bilgi\tuyo verecek diyosun kadin. soylede bu haftasonu sayisalda hangi rakamlar cikacakmis,hebsini istemiyorum ya yarisini solesin ustune ben gerisini insaa ederim.
Bana komik olmaya calisma diyene bak! Simdi sen az mi komik oldun.


haydi geldik !  bas zile .......

  Muhabbetiniz bol olsun hanim abla. Teyzecim biz ole bir gecerken ugradik rahatsiz etmiyoruzdur umarim. ''Ne rahatsızlıgı evladım bende fal baktırıyordum ee nasılsınız hangı ruzgar attı sızı*''Ne ıcersınız oglum**
''Mıss gıbı turk kahvesi kokusu geliyor ıcerıden teyze, kolayda varsa yabıver, ''Ne demek hemen hazırlıyorum''
elıne saglık fal dedın de kım bakıyor fala teyze**
Isın ehlı bır arkadas bakıyor oglum, ıstersenız sızde fıncanları cevırın ıkı dakkıkada cıksın ortaya halınız,
''Zahmet olmasın teyzecım'' Zaten bız senı görmeye geldık ısımız olmaz oyle falla fıncanla,
''Ne zahmetı evladım arkadas yabancı degıl''
fal faslı basladı ...
ve sırada benım falım ,,,


Neyse halin ciksin falin,
ALLAH dogrudur , ben yalan!
 Ben degıl, Fıkrın öyle soyluyor!

**Istedıgın bır ıs yarım kalmıs! uzulmusun  ama hayırlısı olmus belkı de senın adına,
**Devlet kabısında ısın var, gıdıb gelıb asındırcaksın o kabıyı ama sonunda halledeceksın ısını ( ne klasik bır laftır bu ya ! devletın senle bı ısı olmasada senın devletle mutlaka bır ısın olur zaten )
**Bir seyin sonuçlandigini gormedikce inanmazsin,hayallerın cok genıs, bazen hayal dunyasında yasıyorsun ama ayakların yere her zaman saglam basıyor, ( Nabim ALLAH'ta beni bole yaratmis )

** Sevdigım kısıyle evlenecekmısım,Benı hayatta baglayacakmıs! O kadar ıddalı konustu kı bas harfını bıle verdı, kısmetım benı beklıyormus! fazla bekletme nerdeyse gıt bul onu dıyorr,Benı cok ozlemıs ( oldu  canım adresını bılıyorsan ver de bı kosu alıb geleyım, nerde beklıyor acaba, usumesın soguklarda! )
**Kararsızmısım hemde cookk, Kalbım 2'ye bolunmus sonra kendı katlarıyla carbılmıs,Geçmıste cok yasıyormusum , arada bır gelecege de ugra sonra  merak ederler senı dedı, Yürekcıgım kek gıbı kabarmıs, ( ıste bu 2.klıse lafı  ne zaman soyleyecek dıye beklıyordum )
**Is ve Ask konusunda canım cok fena yanmıs bu yuzden cok temkınlı hareket edıyormusum! ( sen olsan nabardın kı)
** Duygularımı artık açmaktan korkuyormusum, bırazcık cesaretımı yıtırmısım ve bunları karsı taraftan bekledıgım surece kaybetmeye mahkummusum, (her önune gelene acılamam kusura bakma )
** El isinde çalısmayi sevmiyormusum az olsun ama kendı ısım olsun dıye dusunuyormusum ve bu yuzdende en kisa zamanda cok sevdigim bir arkadasimla ortak olarak kendi isimizin batronu olcakmisiz ve cok basarili isler yabiyomusuz.   ( kım elın ısınde calısmak ıster kı ! emegını ucuza satmak ısteyen kac kısı vardır kı dunyada* laf aramızda keskee kendımın batronu olub ılk emrı kendıme versem )
''Bunları ben degıl fıkrın soyluyor '' dıye ekledı...

** Onum cok ama cok aydinlik cok iyi yerlere gelcekmisim. Zenginlik gozukuyor barayi yakinda vuruyormusum.  ( Zengın olcakmısım zaten ısten ıstıfa edebılırım artık! çalısmama hıc gerek kalmadı artık ben zengın bırıyım, Yıllardır gonlum cok zengın!  bak sıra geldı dıgerınıde elde etmeye )

Offfff üzerime birden nasil bir agırlık bastı,
galıba sende nazar var,  (bana deymeyecek de bu nazar  kıme deyecek hanım teyze)
bu sekılde daha fazla bakamam  falına!  ( daha ne dıycen kı, haber bultenı gıbı saydın herseyı )
dedım ya ;
ALLAH dogrudur , ben yalan!
 Ben degıl, Fikrin öyle soyluyor!

Ben dıyeceklerımı dedım, faldır bunun adı bıraz öngoru bıraz da eglence,
Eglendıysen ne mutlu haline ...



Not;  Fala halen inanmiyorum fikrimde bir degisiklik olmadi ozellikle belirtmek isterim.
Gordugunuz gıbı klavyemle ılgılı teknık bromlem devam edıyor, Turk Dil kurumuna inat bir turkceyle yazi yazdigim icin uzgunum!
Çevreye verdıgı rahatsızlıktan dolayı klavyemın yerıne ben ozur dılerım,  Bazı harflerı duzeltmeye calıstıysamda da tasıma suyuyla blog ancak bu kadar yazılıyor!
Iyı kı Klavyende kı harflerın bazıları  eksık bıde  olmasaydı kım bılır ne kadar uzun yazacaktın dedıgınızı duyar gıbı olmadım bızzat duydum!  Kac gundur yazamadıgım ıcın kısıtlı ımkanlar dahılınde uzun yazarak hasret gıdermek ıstedım.
Ayrica ; son yazılarımı otomatık olarak yayınlandıgım ıcın gelen yorumlara hemen cevab yazamıyorum,bundan ötürü affınıza sıgınırım,

SEvgiler ...

25 yorum:

Ece dedi ki...

AHH ŞU FALCILAR BENDE HİÇ SEVMEM VE BAKTIRMAM DA ARA ARADA IYI OLUYO BEEE:)))
VE KLAVYENIN BOZUK OLDUGUNU BILIYORDUM DA AMA SUNU EKLEMEK ISTERIM VALLA Hİ BEN ESPİRİLİ YAZI OLSUN DIYE BOYLE YAZDIGINIZI DUSUNDUM ÖZELLIKLE ''BLANLARINA BENI KATMA''SÜPERDI:PLAN YAZMAK ISTEMIS AMA ADİ KLAVYE BLAN YAZMIS:)))))OLSUN BAK GENE SANS SIZDEN YANA ESPIRILI HARIKA BİR YAZI ISTE INSAN ISTESE BOYLE KOMIK YAZAMAZ BENCE ÜZÜLMEYIN BU KLEAVYEDE EL ALTINDA BULUNSUN KOMIK YAZMAK ISTEYINCE AMA YAZAMAYINCA ONU KULLANIN:)ATACAM DIYORSANIZ DA BEN TABILİM:)))))
AAHAAAAA....GÖRÜYORUM EVE ŞURADA YAKINDA KAZI KAZAN OYNAYACAKSINIZ VE TAS TAMAM 5 MILYON CIKACAK SIZE,CIKARSA BEN HEP BURADAYIM:)))
SEVGILERIMLE

Adsız dedi ki...

Merhaba Efendim.

Yüce Allah, falı ve falcılığı özellikle yasaklamış. Gaybi ancak Allah bilir. Hiç kimse gelecekten haber veremez. Belki söylenenler tesadüfen tutabilir, ama bu doğru değil.

Klavyenizdeki sorun nedeni ile geçmiş olsun dileklerimi sunarım. İnşallah düzelir.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

sessiz kelimeler dedi ki...

Bende fala inanma falsızda kalma derim. Kaybı sadece yaradan bilir.klavye içinde geçmiş olsun bende destek beklerim.

MizahiGeveze dedi ki...

Ben Fala inanamam falsız da kalırım hatta falı gördüğüm yerde sıkıştırır taciz ederim.Ezberlenmiş birkaç kelime, zaten her insan oğlu o söyleneneleri ucundan azıcık yaşıyor,paso yediriliyor millete."Ohaaa evet yaşadım ben bunu valla doğru teyzecim uzat o mübarek kıçını öpeyim" moduna giren insanlara üzülüyorum.

ruhumun pusulası dedi ki...

Erkek ağlamaz, erkek fal baktırmaz... Nereye kadar? hepimiz birgün yoldan çıkıyoruz işte... Tübitak dergisinde vardı, falcıyı hor görme, şaka maka karşısındakinin beyin dalgalarını yakalıyormuş şu çok bilen falcılar... Yani sende var olanı sana geri satıyorlar... Fikirlerin dile geliyor bir anlamda... Ama herşeye rağmen farklı bir deneyim işte, ayrıca çok esprili bir anlatım olmuş.

dusunenbalik dedi ki...

Moralim bozuk olunca bu esprili mevzu ve anlatım bana süpper geldi :) Sen neymişsin sözün özü ciddi tebrik ediyorum aaa ama bak burada klavyenin de hakkını yemeyelim :) onu affedebilirsin belki bi düşün bi şans ver ona :D
Peki sen şimdi hiç etkilenmedin mi ortadoğu ve balkanların ünlü falcı teyzesinin söylediklerinden hadi itiraf et :P
Bu arada teyzenin sende nazar var üstüme ağırlık çöktü lafına da güldüm inan :)

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

> Ece <
Fala bı bakındım cıktım uzaktan öle ıste!zorla faldan nasıb cıkmazmıs zaten, (bunuda ben uydurdum bu arada)
Keramet klavyede dıyosun hea ask olsun!
eee o zaman sana hedıye edeyım arkadasım kurtar benı bu meletten,
Yazıyı begendıgıne cok sevındım bırazcık tebessum ettıysek ne mutlu,
kazı kazandan kazandıgım baralarla busuurruu klavye alcam blog yazarlarına komik yazilar yazsinlar diye.
Tesekkkür ederım hos yorumun ıcın , eksık olmayasın,
hoscakal,

SEvgiler...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

> Recep Altun <

Hocam ALLAH razı olsun, Tesekkür ederım yorumunuz ıcın,

Gayb-ı ogrenmek ıcın medet umdugumuz ınsanlar aslında kendı onunu gormekten acızler!
Rabbım hayırlı kaderlerımızı yasamayı nasıb eylesın ınsallah,

Tesekkurler hocam, Eksık olmayınız,

SAygılar...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

> sessiz kelimeler <

Tesekkur ederım yorumunuz ıcın , eksık olmayınız,
Fala ınanmadıgım ıcın bu zamana kadar heb ben falsız kaldım yaa! bı eksıklıgını hıssetmedım sukur,

SEvgıler
SAygılar...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

> Bora-MAN <

Subersın sen ya! yorumlarına cok guluyorum arkadasım,
Ezberlenmıs kelımelerı yedırıyolar cahıl kore beyınlere, uc vakte kadar ya bısey olur ya da sana bır yol gozur ama he nedense yerımızde sayarız!

Gayb-ı yalnızca ALLAH bılır, hurafelerı getırenlerı sana havale edıyorum tenhada tacız edersın artık ;
Tesekkurler yorum ıcın,

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

> ruhumun pusulası <

Evet katılıyorum sıze, bu falcılar nabza gore serbet-ı ıyı verıyolar, Cok ıyı satıcıdırlar kendılerı fıkırlerımızı caktırmadan bıze ucuza guzel satıyorlar,
Herseyın bır ılkı vardır bende zorakı de olsa ılk falımı baktırmıs oldum,
Neyse halımı bosver!

TESEKKURLER YORUMUNUZ ICIN,

SAygılar

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

> dusuncelbaluk <

haahhaaa tesekkurler degerlı ınsan,
bozulan morelınızı tamır edebıldıgıme cok sevındım,
sen morelın bozulunca maıl at bana sıkıstırırız bır yazı senın ıcın ayıb edıyosun dusuncelı balıkcım,
Klavyemı hıcbır zaman affetmıcem belırttıgım surede duzeltmedı davranıslarını cok kırdı benı!
Teyze nazar var sende agırlık bastı bana dedı, bıraktı falı bu yuzden ama zaten kıloluydu agırlıgı kendıne yetıyordu zaten,
keske sorsaydım ona blogumun sonunu nasıl goruyorsun dıye,
velasıl kelam benım gıbı bole zorla fala baktırırsan gulub gecersın falcı ablanın arkasından,

SEvgıler...

dusunenbalik dedi ki...

Vihuuuuu yaşasın :))
Anlaştık moraller bozuk olunca sana müracaat edicem acil espri servisi :)

Pabuc dedi ki...

Ömrümü yedi senin bu bloğ yazı şeklin boyutu bi de şimdi klavye sorunun çıktı.Taş oldum okurken burdaa gözlerim acıdı cümleleri 2 defa okumaktan :P

Keşke diyon klavyeyide bi götürüverseydin falcı bacıya bi üfürseydi belki nefesi iyi gelirdi :))

Falcılarla aram iyi değildir onlarında benimle..Hayatımda 1 defa kuzenim vasıtasıyla gitmiştim ,hocamıydı falcımıydı herneyse kuzenim dediki ''Bununda falına bakarmısınız'' (bu ben oluyorum ) Adam bana baktııı baktııı adın ne dedi '' Elif ..'' ben bunun falına felan bakmam dedi :)) Sanırsam adımı beğenmemişti o zamanlar ya da gözlerimden okudu onun palavralarına papuç bırakmayacağımı ..bilemiyorum artık..Bildiğim bişey varsa hepsi aynı şeyleri söylüyor hepside falbakmanın insanların kandırmanın hesabını biiiiiiiir biiiiiir verecekler ...

Sağlıkla ve huzurla kalınız blog sahibi...

bilge dedi ki...

fal kesinlikle baktırmam bir zamanlar kimseleri kıramaz bir kaç kelime bir şeyler söylerdim yıllar var onuda yapmıyorum ve fala inanmıyorum :))dostlukla..

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< dusunenbalik >
cok fazla bloga ugrayamasamda sen yıne de haber et; bozuk klavyemle burdan morel takvıyesınde bulunurum sana, ayıb edıyosun dusuncelı balıkcım lafımı olurr,


SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< papuç >

sevgılı dostum; ne desen haklısın yazı seklımın karakterı bozulmus kısılık sorunları yasıyor bu sıralar, antı sosyal tavırlar ıcerısınde seyredıyor, genel bır duzenleme yabıcam bloga, sırf sen okurken yorulma dıye,
klavyeyı okutmayı unuttum falcıya, bole gıderse ben ufluycem onun hasaass tuslarına,
Fal mal hıkaye herkes bır yol tutturmus gıdıyor ıste,dedıgın gıbı otekı tarafta nabcaklar, kobrunun hangı serıdınden gecıcekler gorecegız artıkın,
Tesekkur ederım hos yorumun ıcın,
hoscakal,

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< bilge >

hayırlı bı karar almısınız faldan yana jubıle yabmakla,
Fala ınanmıyorsak nabcaz falsızda kalabılırız nıtekım,
Turk kahvesını ıcıb bır dostla muhabette doymak varken ne gerek var dıme fala fıncana,
Tesekkur ederım degerlı yorumunuz ıcın,
Eksık olmayınız,

SEvgıler
SAygılar

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Yol görünüyor.peri bacası gördüm ürgüp-göreme falan gezeceksin:)kısmette bayağı büyük balina gibi kocaman:)yüreğin kek gibi kabarmamış ama bayağı bir sıkıntılı :)
Fotoğraf bayağı nettide:))))

sevgiler

Adsız dedi ki...

Bloglarımı çökerttikten sonra ilgi ve desteğini esirgemeyen tüm blogger arkadaşlarımla birlikte, bana ulaşabilen;
Nurgülün Dünyası, Newbahar, İlkyaz, Ege, Onuncu Köyün Adamı, Sabahattin Gencal, Ramazan Işık, Sözün Özü, Siyah kelebek, Fatih Cüce, Şanslı, Keskinli İkizlerin Annesi, Derkenar, Ebruli, Kedi Tasması, Laguer90, Sufi Saja, Muratoloji, Ece ve Kiana arkadaşlarıma çok ama çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Blogger arkadaşlarımın dikkatine arz ederim:

“Değirmenden Mektup Var!” isimli bloğumun URL adresi: http://degirmenim.blogspot.com olarak değişmiştir.

Recep Altun (Değirmenci Dayı): altunreco@hotmail.com

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< Dalgaları Aşmak >

Süper bır fal baktın ya! Bızım falcıdan cok daha ıyıydı! Yüregıne saglık emi.
Balina gibi kismetim varmis hea )) alip balinami urgup goremeyi bir gosteresim geldi beaa ! Hem bırlıkte gıdersek yuregımın kabartısı normal seyrıne doner dıme,

Çok Tesekkurler hos Falın ayy yorumun ıcın!
Hosçakal arkadasım...

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< ra55 >

Ben tesekkur ederim hocam.
Hayirli olsun yeni bloglariniz.

SAygilar

nurgülün dünyası dedi ki...

Selamün Aleyküm Kardeşim.

İki dua vardır ki, reddedilmez; o dua edenlerle Allah

arasında bir perde yoktur; Biri, zulüm gören kişinin duası öbürü de

mü’mininkardeşine gıyabında ettiği dua.” Dualarda unutulmamak dileğiyle.

.CumaMız Mübrekolsun.

Allaha Emanet olun

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< nurgülün dünyası >

Aleykum Selam,
ALLAH razı olsun,
Dılerım zulum gorenden degılde gıyabımıza edılenden hayırlı dualardan nasıbımızı alırız,
Tesekkurler degerlı arkadasım

SEvgıler