15 Mart 2010 Pazartesi

KLAVYEN SAG OLSUN


Klavyemın ıhanetne uradım! Klavyemın dokunaklı su dokunmatık tusları kac gundur benı çıleden çıkardı yahuu! Yazı yazmak ısteyıbde yazamamak ne kotu bıseymıs ya !
Alfabemın bırbırınden sahane noktalı harflerını bır türlü tanımıyor !
Eyy! Q klavye sen kım oluyorsunda Turk Dıl Kurumuyla rakabete gırıyosun,
Nerden alıyorsun bu cesaretı anlamadım kı!
Klavyeme bır kuvvet hokuss bokussss yabarak ;
( P p , Ş ş ,İ i , Ğ ğ , . , ? vss ) harflerını kelıme dagarcıgımın tedavulunden kaldırdı, Konuyla ılgılı teknık ıncelemelerde bulundum ama nafılee bır cozum bulamadım halen! Teknık bır broblemden dolayı sıstem dısına ıtıldım , kakıldım , horlandım! ama yılmadım bakın yıne de yazıyorum, ıcımden gulucuk yabasım geldı sıze ama ıkı noktayı br araya getırecek tusu bırturlu ust uste koyamadım! Nasıl yazı yazasım geldı bırden ıcımden anlatamam!
ama konuyu mundar etmemek ıcın yazmak ıstemedım, bu nedenle ıcınde bulundugum durumu sızle baylasayım ıstedım,
Konuyla ılgılı olarak gıttım google amcanın kabısını caldım, derdımı anlattım ama hıc benı kaale almadı, abudık gubıdık bılgılerı gozumun onune getırdı ama broblemıme cozum degıl artı bılınmeyen bır denklem daha ekledı, broblemı bılgısayara format atmadan gıdermeye ant ıctım kendımce, google amcaya bu konuyu sorarken oyle yazılar okudum kı bır an broblemımı unuttum desem yerıdır,
Megerse bızım önemlı dıl ustadlarımızdan '' F '' kalvyenın babası sayın Ihsan Yener
Yıllar oncesınden uzun calısmalar soınucunda tasarladıgı daktılo ıle uluslar arası arenada kı yarısmalarda ortalıgın tozunu artırmıs, O kadar cook bırıncılıler almıs kı saymaya kalksanız sayamasınız, Ustadla yarısmada basa cıkamayan fransızlar cırkeflık yabıb onumuzu kesmeye calısmıslar ama ustadımız hebsıne ''F '' klavyeyle gereklı cevabı vermıs! muhtesem bı yazıydı sızlerde baylasmak ıstedım, F klvyenın hıkeyesı



Zaten Turk Dılını korumak amacıyla yakın zamanda meclıste ''F'' klavyenın zorunlu hale getırılmesıyle ılgılı yenı bır duzenleme yabılacak, Her ne kadar bılgısayarda yazı yazmaya ''Q'' klavyeyle baslamıs olsamda, ''F'' klavyeyle ılgılı yaılacak her duzenlemeyı sonuna kadar desteklıyorum,
Su an F klavye kullanıyor olsaydık ben bu kadar çın ıskencesı ceker mıydım* Guzel Turkcemızı artık teknolojıye kurban gıttıgını gormek ıstemıyorum! Bu gun Ş , harfımı kendıne uygun gormeyen ıngılız kokenlı Q kalvye yarın dıger harflerımızı de tedavulden kaldırmaya kalkarsa hıc sasırmayın!
Bu konuyla ılgılı o kadar soyleyecek soz var ama ben bunları dıle getırmekte ıste yıne aynı sebeblerden dolayı zorluk cekıyorum!
Neyse bakın konu nerden nereye geldı! Bosa her ıste bır hayır vardır demıyoruz ya ! Noktalı harflerı ve bıkac harfı yazma broblemımden dolayı arastırmalarım benı nerden nereye getırdı, Bu sorunu en kısa surede halledıb Turk Dıl Kurumuna daha fazla ınat etmeden dılımıze yakısır yazılar yazmamı en kısa zamanda bana nasıb eyle Yarabbım!

21 yorum:

dusunenbalik dedi ki...

:)))))
Ya sen çok yaşa sözün özü, akşam akşam ciddi güldürdün beni.O ne süpper bir yazı ya.Desene klavye deli etmiş bayağı seni :p Konu resmine de bayıldım.Aaa bunları eklemeden de geçemicem :)

*Teknık bır broblemden dolayı *sıstem dısına ıtıldım
*gulucuk yabasım geldı
*google amcanın kabısını caldım
çın ıskencesı ceker mıydım?

Nece bu :)))

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

dusuncelı balıkcım, ne zor sartlar altında yazıyorum gor bak ) bak yıne ıkı noktayı ust uste denk getırıb gulucuk yabamadım,

Delı ettı benı bu klavye! yazarsam rahatlarım dedım ehh bıraz rahatladım sukur, nabcam bunla ben ya! sıddetlı gecımsızlık ıcındeyız bı care bulsun bı hayırı sever !
cok komık oluyor bole ya! ben bole mı yazı yazsam ne ***

Tesekkurler yorumun ıcın arkadasım,

SEvgıler

Adsız dedi ki...

Çok iyi F klavye daktilo yazmama rağmen neden Q Türkçe klavyeyi F klavyeye tercih ettiğime kısaca değinmek istiyorum.

Bilgisayarla ilk tanıştığım yıl 1994 yılı , o zmanlar işletim sistemi dos ve 5,2 daha sonra 6,xx vs. gitti. Proğramcılıkta kullandığınız kodlardan tutun da, işletim sisteminin tüm komutları İngilizce harflere dayalı olduğu için, hep Q Türkçe klavyeyi tercih ettim. Zamanla yazı yazabilmek için geliştirilen editörlerden sonra da bilgisayarda F klavyede bir türlü başarı sağlayamadım. Daktilonun başına geçince F klavyeyi uçururum, ancak bilgisayar klavyesine gelince tutulur kalırım. Bir türlü başarı sağlayamamıştım.

Bu teknolojinin alt yapısını biz kurmuş olsaydık, elbette kendimize göre oluştururduk ve sıkıntı yaşamazdık. Malesef yabancıların teknolojisini kullanınca Türkçe karekterli harflerimiz için bir sürü eklenti kullanmak zorunda kalıyoruz. Zaman zaman sistem karışıyor ve alfabemiz dönüyor, bu F klavyede olsa aynı, Q klavye de olsa aynı hiçbir şey değişmez, alt yapısı bize ait olmayan bir teknoloji zaman zaman arıza yapacaktır.

Bu güzel ve ilginç paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

ali zafer sapci dedi ki...

İyi bir konu, güzel bir yazı. Teşekkürler.

Pabuc dedi ki...

Sakin olmak lazım ;)

dusunenbalik dedi ki...

:))))
Dur bakalım seni bu deli klavyeden nasıl kurtarabiliriz.Benim ilk aklıma gelen muhtemelen denemişsindir ama yazıcam yine de,
Başlat-Ayarlar-Denetim masası-Tarih,saat,bölge seçenekleri-Bölge ve dil seçenekleri-oradaki ilk kutuda Türkçe seçili olmalı-konum Türkiye olmalı-diller sekmesine geç-ayrıntılar-türkçe,türkçe q olmalı-yüklü hizmetlerde klavye türkçe q olmalı.

İkinci olarak klavyenin tüm kablolarını çek çıkar yeniden tak,
üçüncü olarak diyorum acaba tuşlarında bir temassızlık mı var?

Bir dene bakalım haber ver :)

sekeral dedi ki...

Allah klavyene zeval vermesin sevgili blog sahabi.. inat etme, onemli dosyalarini d surucusune kopyala da ativer bir format.. mutlu mesut yasantimiza devam edip gidelim

Sultan-ı Yegah dedi ki...

.Güzel bir yazıydı..Yazabilmiş olmanız güzel..Genelde öyle olur.Acayip bir yazma isteği belirir ama defter kalem görmez insanın gözü..İllaki klavyenin harflerinden güç almak onunla paylaşmak hatta inadına yazmak ister...Sizi kutlarım,her şeye rağmen azimli olmanız güzeldi dost...:=)

m o m o dedi ki...

Yahu çok komik bir yazı bu :) Yapamadığın bütün gülücükler için ben yapıyorum :) :) :) Bence burdan kopyala yapıştır yapmalısın :) Broblem, yabasım, kabısı.... Kötü bir türkçeye hiç bu kadar gülmemiştim, en kısa zamanda düzelmesi dilekleriyle.. :):):)

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

> Recep Altun <
Hocam tesekkurler bılgı dolu yorumunuz ıcın,
Sızınde belırttıgınız gıbı ;
'' bu F klavyede olsa aynı, Q klavye de olsa aynı hiçbir şey değişmez, alt yapısı bize ait olmayan bir teknoloji zaman zaman arıza yapacaktır.''

teknolojının Menese-ı bıze aıt olmadıkca dıldekı bozulmalar malesef devam edecektır!
Cok acı bır olaydır ama yabcak bısey yok sartlar bellı,

Saglıcakla kalın hocam,

SAygılar

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

> alizafersapci >
Tesekkurler hocam yorum ıcın, Begendıgınıze ayrıca sevındım
ıcınde bulundugum durumu paylasmak ıstedım sadece,

SAygılar

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< papuç >

Sakın olmak lazım :)))))
babuc bak bu gulucuklerı komsudan borc aldım,
aa ''p'' harfını kopyalamasam babuc dıye yazıyorum adını
ya sabırr ya huu !

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< dusunenbalik >

dusuncelı balıkcım tesekkurler yardımın ıcın her zamankı gıbı cok duyarlısın, ama ben denedım onları bı turlu cozmedı sorunumu,
3 gun muhlet verdım p c 'ye olmazsa kendı bılır cok kotu cezalandırcam! dıger p c'lerın ıcın'de rezıl etcem onu ! gorsun madur nasıl olunuyormus :)))))

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< sekeral >
tesekkurler kardesım,
dedıgın gıbı hıc kasmanın alemı yok!
saatım formata 5 var az kaldı,

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< Sultan-ı Yegah >
Tesekkur ederım dost...:=)
Yazma ıstegımıze gem vuramadıgımız ıcın zaten dustuk bu yollara, belırttıgın gıbı klavyenın tuslarına ınat edercesıne yazıyorum,
Cok tesekkur ederım guzel yorumunuz ıcın,
Eksık olmayınız,

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< Momo >
yabamadıgım gulucuklerı tek tek cobyalayıb sıze tebessum edıyorum, ahanda yabtım :) :) :)

Öncelıkle yorumunuz ıcın cok tesekkur ederım ben de cok guldum,
kotu Turkçem'e ıltfat ettıgınız ıcın sagolun :) :) :) Eksık olmayınız,
Insallah ıyılerını de yorumlamaya gelırsınız,
tekrar okudum da yazıyı gercektende komık oluyormus bea , demek kı konusurken beltekler ondan bırım yabıyor :) :) :)

SEvgıler

dusunenbalik dedi ki...

"3 gun muhlet verdım p c 'ye olmazsa kendı bılır cok kotu cezalandırcam! dıger p c'lerın ıcın'de rezıl etcem onu !"


:)))))))))))))))

Vuuuuu pc. fena format yiyecek desene.

dusunenbalik dedi ki...

Bi de;
başlık kısmının altındaki posted in'de bulunan "klavyemın tuslarına kuslar kondu" yu yeni gördüüümm :))))))
son günlerde okuduğum en esprili yazı bu ciddiyim :)

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar;
GOOGLE’de birden fazla elektronik hesabım vardı. Kullanmadığım hesapları ve bu hesaplara bağlı diğer ürünleri silmek istediğim de, yanlışlıkla 13 bloğumun da bağlı bulunduğu recepaltun55@gmail hesabını silince, hesabımla birlikte tüm bloglarımda silindi. Bu geri alınamaz işlemden dolayı, arkadaşlarımın yazmış oldukları o değerli ve güzel yorumlarla birlikte zaman da silinmiş oldu.
Blogla birlikte o güzel ve değerli yorumları silindiği için, tüm blogcu arkadaşlarımdan özür dilerim.

Yeni e_mail hesabım: altunreco@gmail.com
Yeni blog adresim: http://altunrecep.blogspot.com
Desteğiniz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

Bloglarımı çökerttikten sonra ilgi ve desteğini esirgemeyen tüm blogger arkadaşlarımla birlikte, bana ulaşabilen;
Nurgülün Dünyası, Newbahar, İlkyaz, Ege, Onuncu Köyün Adamı, Sabahattin Gencal, Ramazan Işık, Sözün Özü, Siyah kelebek, Fatih Cüce, Şanslı, Keskinli İkizlerin Annesi, Derkenar, Ebruli, Kedi Tasması, Laguer90, Sufi Saja, Muratoloji, Ece ve Kiana arkadaşlarıma çok ama çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

order alprazolam no prescription does xanax show up on military drug test - xanax online best price