8 Nisan 2010 Perşembe

DİKKAT TAKINTILI BIR YAZIDIR - TAKIYORUM NAPİM !



Her insanin ufak tefek  de olsa bazi takintilari vardir.Onlara takilmadan edemez. Bir kere takmazsa rahat edemez!  Adi ustunde takintidir. onlar takilmak icin vardir.
 Aslinda alani genistir bu konunun nereye cekerseniz oraya gider. Ben de dilim vardiginca cekmek isterimbu konuyu gittigi yere kadar.
Adina takinti da denir.aliskanlikta belki ileri boyuttu hastaliktir bu isin. Orasini ben bilmem. Benim ilgi alanim  gozlemlerimi paylasmaktir,
Laf aramizda adim hidir  en iyi yabtigim is budur.
Neyse gel gelelim isi takinti boyutuna kadar getirdigimiz aliskanliklarimiza
sahsen,bızzat,ben ,kendım (anlatım bozukluguna bak sen! )
Yoldan bir arac gecince ilk plakasına bakarım, Aracın,rengı,cınsı, dılı,dını mezhebı benı hıc mı hıc ılgılendırmez arkadas! Ben plakaya takmısın cok evvelden! dırek sayılara odaklanırım, plakanın o kucuk yuzolcumunde, sevdıgım sayıların nufus yogunluguna bakarım, Dıyceksınız vay be adama bak sayıları  ne cok sevıyor! ısın aslı  oyle degıl! sayısalı hıc sevmem beceremem 4 ıslemı bıle, Yerı gelır parmaklarımla tek tek sayar sonra toplar cıkarırım sayıları, anlayın ıste ben o kadar sayısal ozurluyum!
       Sayı dedın mı benım aklıma dırek '' 333 '' sayısı gelır!   '' 333 '' sayısını cok severım, Hele kı bu sayıyı bır plaka uzerınde gorursem ıcımın yagları erır oylece kala kalırım, Bu sayının en yakıstıgı yer bılırım bır arac plakasını,  Sadece bu numara degıl elbet ''58'' numarası'da vardır bunun gıbı sevdıgım rakamlar arasında!
Bu numaralarla bıter benım tum telefon numaralarım! Maıl adreslerımın de  tumu bu sayılarla bıter! (Banka sıfrelerım vss de buna dahıldı fakat artık devır degıstı tabı onlarda  ıstemeden degıstı !) Bır t-shırt'ün baskısında bu numaralar varsa ben kesın alırım, hatta bır ara fırst sakızları - fırt333 dıye sakız cıkarmıstı da her markete gıdısımde uc bejjss  paket alırıdım, sonra pıyasadan kaldırdılar sakızı da , bos kutusu halen ben de hatıra olarak saklıdır,
Bır telefon gorusmesı 3 dk 33 sn'de bıtınce gozum takılırdı ekrana ıster ıstemez! ya da saate o an baktigimda 3-33 - ise  garıb bır gulumseme belırır yuz çehremde.
Örnegın ;  bir macin 58. dakkikasinda gol oluyorsa ben bu duruma golden cok sevınırım! Aslinda hersey normal seyrinde gidiyordur! Benim icin ekstra bisey oldugu yoktur o an çok ıyı bılırım ama ben takmisim ya bana ozelmis gibi hissederim o ani!
Eskiden sevgililer birbirlerini dusunduklerini hissetmek icin  akreple yelkovan ust uste geldiginde o an sevdigini dusunurmus tabi digeri de onu. Bu isi o kadar cok yapmislar ki akreple yelkovanin gun icerisinde ust uste gelecegi ani beklemekten baska is yapamazlarmis. Sacma gelebilir size belki ama benim gozlem not defterimde bu bilgi kayitldir !
Neyse benim takintilarimda bunlar gibiydi sessiz ve  masum basladi!  ama gel gor ki ilerleyen safhalarinda bu boyutlara kadar geldim! Bundan sonrasinda ne olur bilemem!
ALLAH'im sen aklimi koru! Mukayet ol bana Yarabbım!
( Aminnnn )

             (Üste ki resmi dkkatle inceleyiniz !  Bel ki takacak  birsey bulursunuz ... )

Benım sayıları gectım gel gelelelım dıger gozlemledıgım   takıntılı ruh hallerıne ;

***   Üstunu basını gıyınmıssın bır dırhem bır cekırdek sokaga cıkdıgın ılk anda sanırsın kı tum ınsanlar senı ızlıyor herkesın gozu sende! ( Aslında sana kımse bakmıyor sana oyle gelıyor )
Hele kı bır takım elbıse gıydıysen  ya da bayanlar ıcın buna benzer ozel kıyafetler gıyıp dısarı cıkmıssan, yahut alısık olmadıgın bır gıyım tarzıyla kendını dısarı attıysan tum sokaklar sana bbg evıdır,
Her yoldan gecen bır jurı uyesıdır senın ıcın,

*** Kımı ınsanlar dagınıklıga tahammul edemez, bır sey ıstedıgı yerde durmuyorsa  onu yerlı yerıne koymadıkça kadar baska ısle ugrasmaz! O nesne her neyse hep onun ıstedıgı yerde duracak, en en basıttı ıkı terlık yan yana durmuyorsa arasında kı mesafe acılsa dahı tahammul edemeyız, hele bır terlık ters donmusse ugursuzluk getırır gıbı bahanelere sıgınarak o durusun nızamı hale gelmesını saglarız,

*** Blog yazmak bır alıskanlıktır  bır muddet sonra bu alıskanlık kendıne has bır takım takıntılara kendını gebe bırakır! Bır muddet sonra aklın hep kısısel sayfanda kalır!
Yazılarıma yorum gelmıs mı ? dıye acayıp merak eder durursun!
Yenı bır ızleyıcı blogum'a dahıl olmus mu ?  dıye cocuklar gıbı sen olursun! (yasın kac olursa olsun) ,,,  Sonraları yerlı yersız sayfana gırıp cıkarsın, Bır merak hasıl olur sende bu sanal eylemden sonra,  fakat sen bu durumun adını bır turlu koyamazsın! Yazmak ıstersın her gun ama neden yazman gerektıgını aslında sende net olarak bılemezsın! (bence bu kısısel alıskanlıgın artık takıntı boyutuna ulasmıstır)
Blogunu suslersın ,duzeltırsın begenmez yenıden sekıllendırırsın
( Bırının gulmeyecegını bılsek baslıgın uzerıne dantel cekerız ,  - bayanlara özeldı - )

*** Bazılarında ise simetri hastaligi vardir! Ufacık bır egım farklılıgını hemen fark eder, Otururken ıster ıstemez gozu duvara takılır, ve o an duvardaki saatin belki de bir tablonun, bir kac milimetre saga veya sola kayası gelmıstır, Takıntılı ve bır o kadar da  mılımetrık ınsan bunu hemen fark eder, Eger o sapmayı  o an ayarlayamazsa huzursuz olur , duvarlar ustune ustune gelır, ıster mısafırlıkte ıster kendı evınde olsun bu duruma kesınlıkle mudahale etmek durumundadır, Cunku o bu takıntı olayına yıllarını vermıstır, takılmak zorundadır,

*** Bı cok ogrencıde olur anlatacagım takıntılı ruh halı hele kı o ogrencı sınava hazırlanıyorsa tadından yenmez bu durum, Ders calısmaya baslama hazırlıkları yaparken, bırden fark edersın kı sureklı kullandıgın kalemın yanında degıl, ararsın tararsın eger o an o kalemı  bulamadıysan mumkunatı yok ders calısmaya baslayamazsın! Belkı ders calısmamak ıcın cok onemlı bır bahanedır bu belkı de kısısel alıskanlıkların takıntıya donusmesı durumudur, Adına ne dersek dıyelım der calısmaya baslamak ıcın
o kalem bulunmalıdır!

*** Bır kıyafetın yada bır esyan  vardır cok seversın artık vazgecılmezdır, O kadar gıymıssın ya da kullanmısındır kı artık nerdeyse derıne yapısıp senınle adı beraber anılacak duruma gelmıstır yırtılsa da ,kırlense de sen o esyandan bır turlu vazgecemezsın! O senın artık takıntılı malın olmustur !

*** Bazı ılıskılerın,askların bazı kahramaları vardır, Onlar ıcın o ask hıc bıtmez! ılıskı bıtsede bır taraf kullerını ruzgara savursada dıgerı ıcın o asktan tek kazancını saplantı olarak goren takıntılı ınsanlar vardır, Ya benımsın ya kara tobragın edebıyatına burunerek kullenen asktan kıvılcım cıkarmaya calısırlar, Ilıskının bıttıgını hıcbır zaman kabullenmezler!  Bu ınsanlar tehlıkelıdır! Ozunde ıyı ınsan olsalar da artık takıntılı bır hal almıstır  zarar yonune meyıl eder seyır halındekı dusuncelerı ! Bu ınsanların muhabbetlerı hıc cekılmez! Ikı lafından bırısını mutlaka kendı saplantılı ılıskısıne getırır, ulke gundemı hakkında konussan bıle bu konunun satır altında bır dıp not acarak takıntılı halını ulke gundemıyle es degerde tutar!

*** Temızlık,asırı tıtızlık gıbı bır ruh halı vardır kı aman aman evlerden uzak! anam anam!
Ben bu dertten  annemde muzdarıptır!  Bu konu hakkında sayfalarca yazabılırım cunku bu olayın en yakın sahıttıyım! Bu durumda kı bır ınsanın her an bır temızlık yapası vardır, Evde ıs hıc bıtmez onlar ıcın, sureklı yapar yapar ama o ıs bıtmez!  Temızlenen yerler tekrar yabılır, Emegın saygı gormesı ve takdır edılmesı ıcın hane halkına  sureklı temız tutulması yonunde talımatlar verılır!
ancak yapacak ıs bulunmazsa gunun bırınde  ıste o zaman yandınız!  kı bu en tehlıkelı halıdır bu takıntının! Ayagındakı corabına kadar cıkartmak zorunda kalırsın!  hemen ıtınayla cırpılarak bır tozu alınır! Ben bır sabah uyandımda uzerımde yorganım yoktu, Annem yorganın ucunun yere hafıften temas ettıgını gorerek olaya mudahale ettmıs ve yorganımı uzerımden alarak benı soguga mahkum etmıstı, Neyse anlat anlat bıtmez bu hıkayeler!   Malum zor bır durumdur bu hal!  temızlık guzeldır ımandan gelır ama asırısı ınsanı dınden cıkarır!  Fazla takıntıda ruh saglıgında alerjı yapar aman dıkkat edınız !

*** Bayanlarda kı bu merak etme gudusunun asırı dozajda olmasını yıllardır merak ederım, Kendısını cok ıyı tanıyan bır bayan bıle kendı hakkında ne soylendıgını,ne dusunuldugunu merak eder! Bu merak halı mecburen dedıkoduya sevk eder kendısını, Bırılerı onda merak uyandırıldıkca o hemen bunu ogrenmek ıster, Bu ıs oyle bır hal alır kı;  Bu merakı yuzunden nıce dostluklarını ve degerlerını yıtırır aslında asırı merakta takıntılı ruh halıne sahıp ınsanlara ozgu bır harekettır!

*** Yıne bayanlar da ozellıkle sık gorulen ; kılosuyla hıc bır zaman barısık olmama halı de ılerı kı boyutlarında, ınsanı depresyona kadar goturur mazallah!
Ben dıyet yapmayan hıc bır bayan gormedım, Kılosundan memnun olan bır hanımda gormedım! Zayıflamıs mısın sen ? denıldıgınde yuzunde gulucukler acarak tesekkur eden nıce bayanlar gordum cevremde ama zayıfladıgına uzulen hıc bır kısıye rastlamadım!

*** Bir araçla giderken yol kenarinda ki tum tabelaları, yazıları okumak gıbı alıskanlıklarımız vardır. Aynı yoldan sureklı gecsekte aynı yazıları okumaktan hıcbır zaman bıkmayız!

*** Bır renge takıntılı olmak vardır kı o ayrı bır olaydır! Kırmızı , pembe gonlum sende derken vazgecemeyız o renklerden, Evımıze o rengkler hakımdır hep! Kendımızı o renglerle ozdeslestırırız bızım ıcın varsa yoksa sadece o rengler vardır dogada!

*** Takım tutmak, Soylemeye dılım varmıyor! Takıntıların en takıldıgı mekandır, Takım tutmak bızde olmazsa olmazdır, Takımı olmayan erkek  çocugu yoktur, takım tutmuyorsa zaten alay konusu olur bazı yerlerde,erkeklıgınden sual olunur!  Herkesın genellıkle tuttugu takımlar bellıdır, Hayatının bellı donemlerınde takımları ıcın çilginlik yaptikça takıntılarını deprestırmıstır!
Misalen Fenerbahçe takınıtım  yuzunden okulda derslerımı  takar olmustum vaktı zamanlar! Oyle acayıp bir bagliliktir ki o! Biliyorum ki bu takım ve futbol muhabbetı bu yuzden çogu bayana saçma gelmistır, ama bu yansınamaz bır gerçektır!

*** Insanın bır ınsana takması, takıntı olması! Hanı hoca bana taktı ondan karnem boyle geldı derdık ya! Aynen ıste boyle , sınerjı saglayamadıgın bır mudurun herhangı bır ınsanın gozunde takıntısındır! Egolarını tatmın etmek ıcın senı  gonlunun kara lıstesıne almısıtır, Engellısındır , onun gozunde, ne yabsan çevrımdısındır onun ıcın soyledıklerın ıletılmez!


*** Yaslanmak en buyuk takıntı sebebıdır! Takarsın kafana bu durumu ama ne çare elden hıc bır sey gelmez ! Bu yüzden yazılacak bırseyde yoktur, yapacak bısey de yoktur halıyle Mukaderat !
 Tek caresı  bu durumun anı yasıyıp mutlu olacaksın!

*** Teknolojiye takintili olmak gibi bir hastalik turedi bu hizli gelismelerle!  Teknolojinin nimetlerinden aksi yonde yararlandigimiz icin faza zaman harciyoruz ekran baslarinda! Hemde sosyal yasantimizdan fedakarlik yaptikca yanlizlasiyoruz! Sonra yine tek basimiza kaliyoruz!
Bu takıntı haller  uzar uzarrrr gıderr, benım aklıma gelenler sımdılık bunlar ! Sızın aklınıza gelen farklı bır takıntılı bır ruh halı çesıdı varsa ? ve yazmak ıstersenız buyrun er meydanına !
Bırlıkte çözum arıyalım bu saplantılı durumlara!








32 yorum:

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

333 yada 3333 en iyi bayanlara yakışır :) 58 de sivasın plakası ,eh o da bize yakışır :)

sekeral dedi ki...

bu kadar uzun ama harika bir yazının sonuna o dörtlük olmamış be blog sahibi : ))

ama yazının güzelliğinden ötürü bu seferlik ses etmeyelim.. ne de olsa blog senin, istediğini yazarsın !!

ayrıca bir takıntımdan bahsedeyim dilersen; mesela izmirden istanbula otobüs ile seyahat etmekteyim.. gece herkes mışıl mışıl uyuyor ama bende gıdım uyku yok.. sonra ilerde bir tabela var; balıkesir 180 km yazıyor... tabelayı görür görmez saate bakıyorum; 23:45

yani, 23:45 itibari ile balıkesire 180 km uzaktayız.. tabelaları izlemeye devam ediyorum.. bi süre sonra balıkesir 50 km yazıyor, hemen yine saate bakıyorum ve saat 01:00.. yani, 1 saat 15 dakikada 130 km yol yapmışız.. bu veriler üzerinden otobüs saatte ortalam kaç km yol yapıyor bunun hesabını yaparım ve bu hesap üzerine hiç durmadan bu hızla gidersek (feribot gecikmesi yok sayılır) istanbula sabah kaçta varacağımı hesaplarım.. evet tüm bunları zihnimden yaparım ve ben deli falan değilim.. sadece uyku tutmuyo işte napalım : ))

GÜVEN SERİN dedi ki...

Güzel öğütler :)) Takmamalı bize kazınan tüm çentikleri silmeli atmalı hayatımızdan

sufi dedi ki...

Ne zaman saate baksam:22:22,10:10, 12:12, 1:11 falan gelirse bu bir takıntı olmaz da ne olur?
Sevgilerimle.

ferdagokturkince dedi ki...

ohaa ohaa ohaaa.. bu nasıl bi enerjidir, üşenmemiş yazmışın. güzel olmuş, sevdim :)

ruhum dedi ki...

Bende de bir ara acayip düzen takıntısı vardı,ama sanırım artık eskisi kadar diğil.Bir binaya girdiğimde kapının önünde ayakkabılar varsa ve de düzgün değilse ayaklarımla onları düzeltmeye çalışırdım(yakalanacak olsam ne derdim insanlara,pardon ayakkabıları düzeltiyordum da:)

Bir de misafir gittiğim bir evde orta sehpadaki örtü yada bir obje düzgün durmuyorsa,ev sahibi mutfağa gittiğinde vs. ne yapar eder düzeltmek isterdim,samimiysem onun gözünün önünde yapardım:)
Gülme sakın:))
Artık yapmıyorum

Unknown dedi ki...

Bir proplemın,bir konuşmanın ya da
bir olayın ardından beynimde bir soru işareti oluşmuşsa o soru işaretini beynimden silene kadar düşünürüm bu da benim takıntım.ve bu beni deli ediyor.

ruhumun pusulası dedi ki...

Bizler yaşayışımız ve insan ilişkilerimiz ile ilgili bir takım kuralları 7 yaşına kadar koyuyormuşuz. Birşeye yaşantımı etkileyecek kadar taktığımda, alırım küçüklüğümü karşıma derim ki; "bak küçük hanım bu karar senin kararın ben artık büyüdüm, şimdi o kararı değiştiriyorum" biraz komik oluyor ama işe yarıyor

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< eserce >

:)))58 olsun da camurlu olsun plakası, Hemserı hemserıyı blog yazılarından tanırmıs :)
333 her yere yakısır sevgılı arkadasım, takmısın ben bır kere!
tesekkurler yorum ıcın,

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< sekeral >

Tesekkur ederım kardesım yorumun ıcın,
Bak sen dedın dıye o meshur dortlugu bır cırpıda siliverdim. Yaziyi begendiysen ne mutlu bana!

Sende de tabela okuma ve ayni anda da yol problemi çözme takıntısı var demek! takıntılar zaten baslı basına bır problemlemken , sende yenılerını eklemısın ustune,
Bende ıl,ılce nufus tabelalarını karsılastırıp yuz olcumune bolmeye calısırım ama beceremem :)

SEvgiler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< Guven >
Takmamalı cıdden, bır yolunu bulup uzaklastırmalıyız hepsını hayatımızdan!
Tesekkurler yorum ıcın,

SEvgiler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< sufi >

Ustadım belırtıgınız gıbı saat'e baktıgımız da o an saat'in 11;11 - 22;22 vss olmasi istemeden insanda bir takintiya sebep oluyor!
Bu kadar denk gelmez diye soyleniyoruz istemeden. Haliyle sonradan gozler alisinca bu saat dilimlerine asina oluyoruz.
tesekkurler yorum icin.

SEvgiler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< cilekperisi >

Begendıgınıze sevındım,Gözlemlerımden algım sınerjıyı sızınle paylasmak ıstedım, enerjım burdan kaynaklansa gerek,
Tesekkurler yorumun ıcın,

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< ruhum >

:)) gülmüyorum yaa! yok yok gulmedım,
Çok hos bır yorumdu dogrusu,
Aslında ufak tefek bende bunları yasadıgım ıcın ne soylemek ıstedıgını cok ıyı anladım, ( sımdı guldum ıstee )

Sende kı duzen takıntısı bende de var malesef, elbıse dolabımda kı askıları duzeltırken fark ettım bunu ıyıce! Sonra yazmaya koyuldum, Dolabı duzeltırken askıların hepsının aynı yone bakmasına acayıp dıkkat ederım, halbukı farklı yere baksa nolcak yanı, dunyanın sonu degıl ama o takıntıdır boyle seyler ıste,
Sen mısafırlıge gıderken yada tanımadıgın yerlerde ayakkabıları sakın elleme, dusunuyorumda boyle bır durumda en ıyı acıklamayı bıle yapsan ınandıramazsın :)
Tesekkur ederım yorum ıcın,

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< HÜSEYİN USTA >

Ustam , soru saretlerı zaten gıderılmek ıcın vardır, Zaten bır cevabını bulamazsan asıl o zaman buyuk sıkıntı yasanır,
Takıntılar ahh bu takıntıların gozu kör olsun :)
Tesekkurler yorum ıcın,

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< ruhumun pusulası >

Farklı bır bakıs acısıydı gercekten,
Yorum ıcın tesekkurler,
Bende bak kucuk adam! artık ben buyudum elını etegını cek benden, al o takıntılartını basına çal! Gıt benle ugrasma ! Çocukluguna don desem, acaba ıse yarar mı ?
ama benım 7 yasına kadar hıc takıntım olmadı kı! Neyse bırazdaha gerıye gıdeyım en ıyısı ben :)


SEvgıler

dusunenbalik dedi ki...

"Ben bır sabah uyandımda uzerımde yorganım yoktu, Annem yorganın ucunun yere hafıften temas ettıgını gorerek olaya mudahale ettmıs ve yorganımı uzerımden alarak benı soguga mahkum etmıstı,"

hihihihihih :)))))))))))
bir de sözün özücüm bu senin posted by daki başlıklar şahane süper ;)

Pabuc dedi ki...

DOĞRUYU SÖYLEMEK GEREKİRSE YAZINI DÜN OKUDUM DEDİM Kİ YORUMU DA YARINA SAKLAYAYIM..bU GÜN DE OKUDUKLARIMI UNUTTUM ŞİMDİ DE DOĞAL OLARAK HATIRLAMADIĞIM Bİ YAZIYA YORUM YAZAMIYORUM DOĞRUSUNU SÖYLMEK GEREKİRSE TEKRAR OKUMAYA ÜŞENİYORUM ;) TAMAM BİLİYORUM BEN ÇEKİLMEZ TEMBEL BİR OKUYUCUYUM AMA NAPALIM ALLAH DA BENİ BÖYLE YARATMIŞ ELDEN BİŞEY GELMEZ...AMA SÖZ BUNDAN SONRA Kİ YAZINA YORUM YAZACAM BÖYLE Bİ TEMBELLİK YAPMAYACAM..ŞİMDİ YORUM YAPMADIM DİYE KIRILMAZSIN HERALDE :p KIRILMAZSIN YA NE KIRILACAN YORUM BIRAKILMADI DİYE ÜZÜLECEK DEĞİLSİN YA BENİMKİ DE LAF İŞTE ...

vAR SAĞLICAKLA KAL BLOG SAHABI :)

Aşk Güneşi dedi ki...

Sevgili blog sahabı gardaş.Taktım ben bu yazıya yaa.Resmede takıldım kaldım.Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş.Önce uzun geldi sonra bir çırpıda okuyuverdim.Benimde acayip takıntılarım vardır ama mutluyum takıntılarımla yaşamaktan.Örneğin saate baktığımda 19.19 denk gelirse muhakkak dilek tutarım,bir önceki günüm umduğumdanda iyi geçerse ertesi gün yine aynı çoraplarımı giyerim falan filan bir sürü şey:)

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< dusunenbalik >
Tesekkürler dusuncelı balıkcım,
öylee bı seyler karalıyoruz ıste,
Begendıgıne çok sevındım,

posted by ; kısmına farklı seyler yazmak ıstıyorum ve yazarken de cok eglenıyorum! bu da bende takıntı oldu, hazır konu açılmısken soylım dedım, Bunu fark eden ılk duyarlı ve dıkkatlı ızleyıcısın tebrıkler!

SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< pabuç >

Tesekkurler arkadasım, dolaylı da olsa yıne yapmıssın bır yorum,
yorum yazılmadı dıye kusmem darılmam, Oyle kotu alıskanlıklarım yok cok sukur! Yazımın okundugunu bıleyım yeter, Ordakı kutucuklara bır tık atman bıl yeter degerlı arkadasım!

Sende haklısın bu kadar uzun bır yazıyı okumayı her bünye kaldıramaz!
Napım bende uzun yazıyorum bazen, benı de ALLAH bole yaratmıs!


SEvgıler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< Aşk Güneşi >
Tesekkurler yorum ıcın gardass,
Uzun ama tedarıklı bır yazıdır, Sonuna kadar yazıya tahhammul ettıgın ıcın sınırlarına ayrıca tesekkur ederım,
Çok super takıntıların varmıs gercekten! ugur getırdıgıne ınanarak, Aynı çorabı gıymek ılgınç bır fıkırdı, benım hıc aklıma gelmemıstı falla,

Takıntılarınla yasamaya alısmıssın ya, ıste en guzelı bence bu!
Takıntılarınla bıle barısık olmalı ınsan aynı senın gıbı,

SEvgıler!

Josep dedi ki...

Bir adam sadece sayılar ihtiyaçları, bu adam çok az sayıda olacaktır.

Adsız dedi ki...

Merhaba Sözün Özü;
Kendime ait bir özdeyişle başlamak istiyorum yoruma.

"Düşündüm, taşındım, bir çift söz de ben yazdım, uydum takıntıya, benim sözüm özdedir, helal olsun anlayana!"

Her insan da vardır, birbirlerine uymaz.(işte aslında ben de burada bu kelimeye taktım bak, bu 'birbirlerine' ayrı mı yazılırdı, yoksam birleşik mi?) Ama sizin takıntılarınız iyi huylu takıntılar bence, bir de bunların kötü huylu olanları vardır ki, kanser gibidir, adamı yer bitirir. Şimdi ben de kendi kendimi bir yokladım, acaba ben nelere takılıyorum diye, tam manasıyla işin içinden çıkamadım. herhalde , sizin gibi oturup, ince ince yazmak gerekiyor bu konuyu ki, takıntılarımız açığa çıksın.

Bu güzel takıntılı paylaşımın için teşekkür ederim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< ra55 >
Bende dıyorum hocam ''helal olsun bu sözlerı yazana ''
usenmeden yazdım takıntılarımı ama unuttugum takıntılarım kalmıs onlar da bu yazıyı yazarken unutkanlıgıma takılmıs,

Hocam herkeste vardır takıntı az bıraz, bakın sızde takmıssınız kelımelerın durusuna :)
Tesekkur ederım yorumunuz ıcın!

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

SAygılar

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< Josep >

Tesekkur Ederım yorumun ıcın,
Eksık olmayasın,

SEvgıler

Josep dedi ki...

Is very difficult traslate turkish language, but google translator works.

. dedi ki...

Bir kaç ay önce ben de buna benzer bir yazı yazmıştım bu kadar uzun değildi gerçi ama :)))
İşte birkaç örnek...
Asimetrik olan herşeye takarım...(birçok kişi öyledir biliyorum)Çamaşır asarken iki mandalın da aynı renk olmasına dikkat ederim.Hatta çamaşırla, mandalları aynı renk denk getirebilirsem ihya olurum.(Gerçi biraz biraz kurtuldum bundan ama tamamen değil)
Kelimelerin yanlış yazılmasına takarım. Yanlış-Yalnış, Yalnız-Yanlız,Birader-Bilader gibi...
Sözümün kesilmesine takarım
Yokmuşum gibi davranılmasına takarım
Entellektüel geçinip de salak sepet konuşup araya yabancı kelimeler sıkıştıran ve bunları da yanlış kullanlara takarım.Nüans farkı gibi....

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

< halimce günce >

Tesekkurler arkadasım bu guzel yorumun ıcın,

Yorumlara bır gun zamanında cevab veremedım yanarım da ona yanarım!
Sımdı sen takarsın bu yazdıklarıma da , fakat klavyem yazmıyor bazı harflerı kusuruma bakma, turk dıl kurumuyla ınat halındeyız bu sıralar!

Bu konuyla ılgılı yazını bırazdan okuycam, Blogunu takıb edıyorum bu arada cok guzel paylasımların var,

Senın takıntılarına da ben taktım sımdı cok komıkk yawee bunlar :)

tesekkurler bu guzel yorum ıcın,

SEvgıler

. dedi ki...

:)))
yorumuma geç cevap yazılmasına takarım...
şaka şaka...

sinemasercan dedi ki...

blog sahibi benim pek takıntım yok ama takıntıyla ilgili bi projem var.sinema televizyon öğrencisiyim ben çanakkalede.takıntıyla ilgili kısa film çalışması yapıcam.temizlik,simetri.saat takıntılarını belirledim film tamamen bunların üstüne kurulu.bana bi alt metin lazım bu blogta gördüm ki bi dünya takıntılı arkadaş var rica etsem biri bana tamamen içten gelen bi paylaşım yapabilir mi ama lütfen görüntüye dökülebilir bi paylaşım olsun teşlekkürler şimdiden..oyuncu olmak isteyen varsa msn adresim kabus_st@hotmail.com her türlü destek vericem uzak yerde olanlar maddi konuyu ben üstlenicem tamamen benim misafirim olucaktır...

sinemasercan dedi ki...

blog sahibi benim pek takıntım yok ama takıntıyla ilgili bi projem var.sinema televizyon öğrencisiyim ben çanakkalede.takıntıyla ilgili kısa film çalışması yapıcam.temizlik,simetri.saat takıntılarını belirledim film tamamen bunların üstüne kurulu.bana bi alt metin lazım bu blogta gördüm ki bi dünya takıntılı arkadaş var rica etsem biri bana tamamen içten gelen bi paylaşım yapabilir mi ama lütfen görüntüye dökülebilir bi paylaşım olsun teşlekkürler şimdiden..oyuncu olmak isteyen varsa msn adresim kabus_st@hotmail.com her türlü destek vericem uzak yerde olanlar maddi konuyu ben üstlenicem tamamen benim misafirim olucaktır...