20 Haziran 2010 Pazar

BEBELERE BALON



             Elinde sıkı sıkıya tuttuğu, o balonun ,uçmaya meyilli  olduğunu kimse söylememişti ona, herhangi bir uyarı işareti de yoktu üzerinde ! Zaten zar zor , ağlaya sızlaya aldırmıştı o balonu kendine, mükafatını elinde sıkı sıkıya tutarken, avuçlarından nedense birden kayı vermişti balonun hain ipi!
          Olanları anlayana kadar, yeni oyuncağı, gökyüzüne doğru çoktan yolculuğa çıkmıştı.
 Balonun gökyüzünde süzülüşünü görmesi, oysa ki hiç  mutlu etmemişti onu! Sevmeye yeltendiği oyuncağı, onu artık terk etmişti! Balonun kendine geri gelmesini çok istemişti  ağlarsam yine benim olur bana geri verirler sanmıştı ama ilk  yanılgıyı o gün yaşadı !

         Uçan balonunun bir daha geri  gelmeyeceğini,dönmeyeceğini  ona söylediklerinde gökyüzünden gözlerini çekerek, içli içli  ağlamıştı. Ayrılığın acısını derinden işte o gün yaşamıştı. Henüz nedenini bile bilmezken yaşadığı bu olay, onun ilk ayrılığıydı.!
Çocuk yüreğı dayanamazdı bu hasrete, yürek kırgındı.  O gözler durmadan ağladı,ağladı ...

Yenisini almayı teklif ettiklerinde , kesinliklikle kabul etmedi! Gururun ne olduğunu ve bir onurunun olduğunu işte ilk defa o gün anladı. Bugün hayatında ilkleri  yaşıyordu ama hepsi  bir anda sığmadı bu minik bedenine. Alışması biraz zaman alacaktı, işte bu yüzden merak saldı balonlara.

Tüm iyi niyetiyle niyet eyledi baloncukları bir bir üflemeye.Deterjan kutusundan çıkan kımıl kımıl baloncukları gördüğünden gözleri ışıldadı. Ağzı halka biçiminde ki köpükleri  plastik çubukla karıştırırken kendinden geçti. Biraz sonra  kıvamına getirdikten  sonra tek tek üflemeye basladı.
Fakat hepsi havaya yükseldikten bir süre sonra patlıyor,sönmeye mecbur kalıyordu.

 Bu hiç hoşuna gitmedi !  O ise uzun soluklu heyecanlar istiyordu. Tek istediği  ufak şeylerden mutlu olmaktı ama minik  yüreğine bunlar çok görülüyordu. İşte ilk o gün isyan etti.İlkleri yaşamaya devam ediyordu. Haykırdı kendi kendine neden neden diye! Ve işte o gün vazgeçti geçici heveslerin peşinde koşmaktan, anladı ki onun hiç bir zaman onyüzbinmilyon kadar baloncuğu olmayacaktı!

     Bu olayların üstünden yıllar yılları kovaladı, nice mevsimler geldi geçti. Bir gün çok sevdi birini, hem de delicesine sevdi... Hayatının her şeyiydi artık o. Onsuz olamıyor, bir gün görmese,sesini duymasa yapamıyordu. Sevgilisine aldığı ilk hediye ; büsssürü büsssürrüü uçmaya hazır bekleyen uçan balonlardı. Sevdiğine bu başından geçen olayları kısaca anlattı ve sıkı sıkıya tembihledi onu : Sakın haa ! Bırakma bu balonların ipini ! Bu balonlar uçmaya meyillidir. Giderse bir daha dönmezler! Bırakır insanın umutlarını yarı yolda !

İşte o gün hayatının en mutlu günüydü. Bir yanında sevdiği insan , onun ellerinde çocukluğunun en sevimli kahramanı, çifte mutluluk yaşıyordu kendince.
Her şey çok güzel gidiyordu. Hayatlarından çok ama çok memnundular .

           Günlerden bir gün sevdiği ''O'' hayatının her şeyi terk etti onu! Neden diye sordu defalarca defalarca ... Sevdiğinden  gelen her cevapta bir nedenin olmadığını söyledi. Ama bir nedeni olmalıydı! Yok dedi sevdiği ısrarla ve çıktı ve  gitti hayatından. !

Gidene kal demiyecekti elbet öğrenmişti yıllar önce kendisine  tekrar dönmeyen uçan balonundan ! yalvarmayacaktı kimseye, çünkü o gün anlamıştı bir onuru olduğunu!
Ve isyan etmeyecekti artık ! Biliyordu ki bunlar geçici bir hevesti!
Ve sormayacaktı bir daha kendine , neden ? neden? diye, çünkü yine biliyordu ki , en sevdiği balonu gibi o da uçmaya meyilliydi !
Üflediği her  baloncuk gibi  sevdiğim dediği insan da  içi boş umutlarla yüklüydü ...



Yazan : Salih Yıldırım

12 yorum:

m o m o dedi ki...

Çok şirince bir öyküydü, ellerine sağlık :) Bence sonu öykünün içerisinde barınmış, güzel derslerde çıkarılmış ama ilerde birgün onu gerçekten seven biri olduğu olduğunda şu kocaman gökyüzünde uçan, patlamayan balonların içinde uçabilirler :)

Unknown dedi ki...

Yaşanmış bir hikaye gibi,en azından
sen yaşamadıysan bile belkide mılyonlar yaşamıştır ama yaşayanların hiç biri senin kadar
güzel yazmamıştı eline sağlık bitmesi gerektiği gibi bitti.

Adsız dedi ki...

Cok kotu olmus ilerde butun sevdiklerini kaybetmemek icin bilegine bagliyacaktir, gitmek isteyenlerde gidemeyecek.

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

'' MoMo ''
Beğendigine çok sevindim. Güzel yorumun için teşekkürler.
Hikayenin finali olmamıs hissine kapanmıştım bu yüzden fikrinizi almak istedim. Senin fikrinde çok güzel pek bir orjinal olmuşşş :))
Gökyüzünde patlamayan balonlar içerisinde (ürgüpte mesala dime?) 3 oda bir Balon içerisinde hep birlikte ordan oraya uçarlar :))
ALLAH iyilik ve her daim güzellik versin çok orjinal fikirdi.
Teşekkürler ...

SEvgiler

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

'' HÜSEYİN USTA ''
Ustam sagolasın ,eksik olmayasın, Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
finali için siz iyi olmuş diyorsanız , iyidir o zaman ustam,
Eyvallah,

SEvgiler...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

'' dicle '''
Teşekkür ederim yorum için.
Kötü olmuş heaa. Gitmek isteyene kal demek için. Eline baglayıp aşkını, sıkı sıkıyaa tutması gerekıyordu demek,
Neyse çok teşekkürler güzel daha mutlu finallere diyelim artık.

SEvgiler...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bu hikaye sizin..sizce nasıl bitmesi gerektiği önemli..yüreğiniz nereye götürüp nerde sonlandırmak istiyorsa..giriş sizin gelişme sizin sonuç ve sonda sizin.

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

Sayın hocam. Sözün özünü yazacağını bildiğimden, mimlendin. Eğer teşrifini gerçekleştirirsen çok mutlu olurum.

Ha yok dersen tamam canın sağolsun, bizde sarılırız kocaman ağlarız omzunda napalım...

Şuradan miminizi görüyorsunuz;

http://kkulak.blogspot.com/2010/06/anne-beni-sev-mimlendim.html

Ayrıca şakaydı hocam, doldurmazsan canın saolsun filan. Kıymetin büyük Allah aşkına doldur bak. Allah diyorum bak.

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

'' O.K.A.- MAVİ TUTKU ''

Hocam Tesekkurler yorum için,
Hikayeyi istedigim sekilde bitirdim ama sizlerinde goruslerini onemsedigim icin bu soruyu sormustum. Fıkrınız bir sonraki hıkaye denemesıne referans olsun diye ogrenmek ıstemıstım,
Farklı bırr bakıs açısıyla fıkrınızı benımle paylastıgınız ıcın
tesekkurler hocam,

SAygılar

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

'' KabaKulak ''
Merhaba degerlı blog yazarı arkadasım,
Sen benı MıM'lersınde bende neden bu adam bana mım çakmıs dıye merak edıp mım'e bakmaz mıyım ? Sagolasın dostum degerlı yorumun ıcın,Bakmam ıcın bıde ALLAH'ın ısmını vermıssın bakk bakk :)
hemen ısık hızıyla bır kosu mım'den cıkmak ıcın sayfana gelıyorum,

SEvgıler

uğurböceği dedi ki...

ELİNE SAĞLIK.DENEME ADI ÜSTÜNDE DEĞİL Mİ.SEN YAZMAYA DEVAM ET.BİZDE OKUMAYA

stéfani dedi ki...

Unfortunately Google' tranlatot is horrible so i dont understand your blog well. But thanks for follow me. I am following you now too. Bye bye