20 Mart 2011 Pazar

İsviçre'li Bilim Adamları


                                       
                                      '' yürüyen merdivenlerde ki yürüyen insanlar ''

           Evet konumuz bu şaşırdınız mı ? Şaşırmayın gündelik hayatın içinde sürekli yaptığımız bi eylem bu , öyle değil mi?  İlk başta bende yadırgıyordum bu insanları ama malesef bende onlara dahil oldum.
Ne zaman bi yerde yürüyen bir merdiven görsem; hemen sol şeridi kapatıp koşar adım yürümek istiyorum. Hafta içi işe geç kalmanın verdiği teleşla kazanmış olduğum bu vahim alışkanlığı malesef haftasonu izinli  günümde alışveriş merkezinde de istemdışı uygulamaya kalktım! Galiba ben hiçbir zaman normal insanlar gibi olamıycam :))


           İsviçre'li bilim adamları araştıracak konu bulamayınca teklifim üzerine bu konuya da eğildiler sağolsunlar, Ülkelerinde manoton geçen gündelik hayattan sıkıldıklarını söyleyerek Yürüyen merdiven de  yürüyen insanları görmek için ülkemize bi heyet göndermişler eksik olmasınlar :))

Hazırlamış oldukları raporda ; bu tip insanların aslında üşengeç insanlar olduklarını tespit etmişler. Demelerine göre  şöyle ki ; '' Bu insan türü sabah çalan alarmını sürekli erken saate kurmalarına rağmen bir türlü istedikleri saatte kalkamayıp uykuya yenilen insanlardır.
Bejj 5 dakka daha uyyyiimm diye yapmadıkları rezilllik yoktur. Ve sıcak yatakalrından kalktıktan sonra asla evde kahvaltı yapmaz apart topar hazırlanır bu insanlar. Yolda aldığı aparatif gıdaları (poğça,simit vss) yi fazla tükketiklerinden dolayı , bünyelerine almış oldukları karbonhidratları bi yerlerinin zorundan mecburen kinetik enerjiye geçirdikleri tespit edilmiş olup bu insanların her sabah  kendilerine söz verdiklerini fakat amacına o an için ulaştıktan sonra verilen sözleri çabucak unuttukları tespit edilerek kayıtlara alınmıştır. Hazırladıkları raporda ;  malesef 100 Türk Vatandaşından en az 10'unun bu dertten muzdarip olduğu saptanmıştır'' demişler.

       Ayrıca  son dakkika haberlerime göre yürüyen medivenlerin artık yeteri kadar hızlı yürümediğinden şikayet eden bu insanlar için ; ulaşım hizmetlerinde ve avm'lerde levellerini kendilerinin ayarlayabileceği özel makinaların siparişlerinin  bir uzak doğu firmasına verildiğini söyleyrek bir göz aydınlığı vermek istiyorum yürüyen merdivende yürüyen kadim dostlarıma.

Olimpiyat daire başkanlığının almış olduğu karar neticesinde,   diğer olimpiyatlarda başlamak üzere yürüyen merdivende yürüme müsabakalarını çeşitlendirerek olimpiyatlara reng katmak istemektedir. bu yarışma için ülkemize ayrıca bir telif hakkı sunulacakmış.Olimpiyat komitesi bu müsabakanın yarış şeklinde düzenlenmesini istemiş .
Bu dalın geliştirilmesi için Türk Vatandaşlarından büyük destek beklediklerini açıklamışlardır. Metro istasyonlarında ki vatandaşalrımız ise '' maden böyle bir şey yapılacak ,  illaki çift yönlü merdiven isteriz diyerek,iniş çıkış ve engelli parkurlarıyla ,kapsamlı olarak bu dalın namımıza yakşır şekilde yapılmasını istediklerini belirterek, bu konu da hertürlü yardıma hazır olduğunu sözlerine eklemişler''dir.
Yakında iş ilanlarında şöyle bir yazı görebilirsiniz;

      Yürüyen merdivenlerde  hızına güvenen, metro istasyonlarında yoğun iş saatlerinde,kalabalıklardan tereyağından kıl çeker gibi hızla çıkacak elemanlar aranıyor. .ssk + yemek, maaş dolgundur''  diye ilan görürseniz de hiç şaşırmayın heaa! benden söylemesi  :)))

2 yorum:

düşünce bahçesi dedi ki...

insan teknolojiye yenilmiştir.
kim ne derse desin.
gelecek "zetgiller" gibi gelecek..
sevgiler...

düşünce bahçesi dedi ki...

sabah yorum yazmıştım...
çıkmıyor.