9 Temmuz 2011 Cumartesi

DEDİ ve lafı KODU

               Bi insanin basina gelebilecek en kotu seylerden biri nedir ? diye sorsam siz değerli okurlara bisürü şey sayarsınız bana biliyorum.Ama tek seferde tahmin edemezsiniz söylicem şeyi. Zanlımca başa gelse de çekilmeyecek en kötü şey : iki bayanın dedikodusuna tanık olmak, katlanmak zorunda kalmaktır. Düşünün ki  baştan sona  zengin bir muhtevası olan bir diyalog !  ama giriş ve gelişme bölümüyle başlayıp da bir türlü  sonuca gelemeyen,gelmek bilmeyen bir sohbetin en dikkatli görgü tanıklarından birisiniz. aman Allah`im bu ne büyük bir zulümdür.Evlerden kapılardan ırak olsun ...


             Bugün bi ulaşım aracında yoğun kalabalıkta gotgote seyir ederken  iki artı bir kadın belirtdi tepemde. dakkika bir başladılar sohbete. durun bir araç hareket etsin! Zorunuz ne. Muhtemelen dışlarda hararetle yarım kalmış bir muhabetin birazdan rövanşı oynanacak yanımda. Kılıçlar çekilecek , ceng eyleyecek birbirleriyle ,ötekive berikilerle hanım teyzeler,bayanlar ...
Onlar adina ister  bayan bayana konusma desin, ister iki lafın belini kırma bilmem nee ... Hepimiz biliyoruz ki Birinin arkasından konuşulan herşeyin adı : dedikodu'dur yani gıybet'tir.
İkili diyalog şöyle başladı :
A:  Duydun mu ? Mehtap yeni aldığı eve bi dünya para harcamış ama inan evini yine pok götürüyor.
B: İnsanın içinde olcak Aslı Abla. Mehtabı biliyorsun üstüne başına alsın dursun. Evine gitsen bir bardak su içmeye tiksinirsin...

İki kadin dedi dedi durdu günün kurbanı hakkında !  futursuzca sarfettiler sözleri. sozleri karsindakinin dudaklarina usulca kondu. Aynı eleştiriyel yüzsüzükte diğerinin yüzünde anlam buldu cümleler.
A 'nın Felanca komsusu kendini cekemiyormus hep onu kiskandigindan o ne alirsa onu aliyor bosyere harcamalarda bulunuyor zaten aldiklarida bi halta benzemiyormus. Digerinin cok sevdigi bi eltisi varmis fakat cocugunu hic iyi yetistiremediginden artik kendi cocuguna da kotu ornek oluyor diye artık görüştürmeyeceğini belirtiyor. Anasından ne görürse onu uyguluyor çoçuk diye noktalıyor sözlerini. İşte böyle  gosteriyor eltisine sevgisini.

          Bunun gibi nice seyler anlatildi onlarla zorunlugu yolculugum esnasında. Malesef  malesef ki kulakligimi almamistim bir şeyler dinleyemedim. Ve mecburen onları dinlerken telefonun not defterine  başladım yukarda ki diyoloğları yazmaya.Ve ben onları dinledikce once onlardan tiksindim sonra onlarla ayni havayi soludugum icin kendimden utandim.  Bu kadınları birer örnekti sadece daha kötü dedikodulara da şahit oldu istemeden bu bünye. İki bayan yan yana gelmesin aynı ortamda bulunmasın. Madem bulunuyorlar aynı ortamda,  siz orda olmayın :)) Nerden buluyorsunuz bu bitmek bilmez enerjiyi. Anlattıklarınız size nasıl bir kar sağlıyor ? Konuştukça stres mi atıyorsunuz  yoksa gerçekten deşarz mı oluyorsunuz?
Çok samimi arkadaşınıza o an başınızdan geçen olayı daha olay bitmeden nasıl anlatsam diye hemen kafanızda kurguluyorsunuz dime gerçekten ? yoksa bu kadar komplike cümleler nefes almadan süzülemez dudaklardan.

 Derler ki bayanlar;  sadece biz hanımlar mı dedikodu yapıyoruz ?  hiç  erkekler yapmıyor mu? Erkekler daha kalitesini yapiyorlar da hep biz bayanlar goze batiyoruz  ay ay insanin adi cikmsin derlerr :))
Bi karsi taraf olarak objektif dusundum. ( hatta bunları yazarken de bayan arkadaşların tepkisini maruz kalmayalım da sonra  bana sinir olup başka bir blog yazarına dedikodumu yaparlar da üzülür oturur bir köşede ağlarım :))  )   Evet tarafsız düşündüm bir erkek olarak;  yapabilir erkekler de , gozlemlerimi tekrar masaya yatirdim da ; yokk be ablacim biz sizin tirnaginiz olamayız.

Erkekler;  spor , araba,iş muhabeti  yaparken bi yandan da   önünde ki gazetenin arka kapağında ki bikinili kadının vücut hatlarından söz açıp alakasız bi şekilde açtığı sohbeti yine kendi  kapatır. Bundan öteye bi muhabbet yapamazlar yapsalar da onun adı dedikodu olmaz. Yüz yüze söyler ne söylicekse  geçer giderler oradan. Zaten erkekler bu tür muhabbeti fazla oteye tasiyacak yetenege sahip de degildirler. Oyle bayanlar gibi dedin mi lafi koduramazlar gedigine.  Ahh dedikodugezer ablalar ayak ustu bende senin dedikodunuzu kaleme aldim ya sizden  korkulur : )

Ben halen ciddi ciddi düşünüyorum. Bayanların dedikodu yapması yemek yemek gibi bir ihtiyaç mı ? hayatının gerçekten olmazsa olmazlarından mı ? Yoksa olsa da olur olmazsa yok  dayanamam illa yapmam lazım dediği bir aktivite midir ? Çözemedim bir türlü ben bu işi, en iyisi  gidip bir bilene sormalı ...

5 yorum:

cecil dedi ki...

başlık tek kelimeylek harika :)
yazı gerçeğin ta kendisi :)
kadın diyorum başkada bir şey diyemiyorum başımı eğerek :) napim

Adsız dedi ki...

hepimize dedikodudan uzak bir yaşam diliyorum...

GÜVEN SERİN dedi ki...

Cenaze törenlerinin de, düğün törenlerinin de suyunu çıkardık. Muhteşem bir tüketim rekoru kırıyoruz. Bana gelince ben dedi koduyu hiiç sevmem:)) Nerede kalmıştık:))

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

'' cecil ''
:))) Allah kadını başımızdan eksik etmesin aynı zamanda (bazılarının da ) şerrinden de bizleri korusun emii, amin.
Teşekkürler bu güzel yorum için ,
SEvgiler ...


'' K.C.S. ''
aminnn diyoruz bizde :))
teşekkürler...


'' Guven ''
Aynen öyle dedikodu yapmak için yer ve mekanın hiç önemi yok. Yeter ki içinde olsun:)) o gelir seni bulur zaten. :))
teşekkürler yorum için.
SEvgiler ...

Kiremithanem dedi ki...

Bugün bu konuya dair bir yazı bir tepki bir kınama postu yayınladım bütün gün kendimi sorgulamaktayım..sanki günahı kınayan ben değil işleyenmişim gibi hissediyorum tepkiler enteresan geldi çünkü konuşmak gereksiz gibi salla bunlar da olacaktır der gibi..
Kısaca,sür arabanı manzaraya bak yeter..
Olur mu?
Olmaz.
Sevgiler..