18 Eylül 2011 Pazar

YİNE BİR GÜLNİHAL ALDI ŞU GÖNLÜMÜ ...


     NEDEN BLOG YAZIYORSUN ? BLOG YAZMA AMACIN NE ? 
    BU İŞTEN BİR KARIN VAR MI?

         Bu sorular size değildi sevgili dostlarım. Kendini bilmez arkadaşlarımın geçen gün bana yöneltiği sorulardı :))
Zaten birbuçuk aydır  yazamıyordum ,  bir de üstüne erinmeden onun bu sorularını cevapladım ama arkadaşım dinledi dinledi sonra bi şey anlamadım dedi ve çekti gitti :))
Blog sayfalarına göz atarken arkadaşım Erdinç girdi birden içeri.''  Napıyorsun kanka  '' diye seslendi. Bende tam blog üzerine sosyolojik  çıkarımlar yapıyordum kendimce, dalmışım bi an öyle. Gözlemlerim vardı el değmemiş bir başka gözün yardımına ihtiyaç duydum bir an.

'' Erdinç; sana birkaç blog göstereceğim,bunları sana zahmet iyi incele, sonra senden o değerli yorumunu rica etcem olur mu '' dedim.
Sağolsun kırmadı. ''  Tamam kanka '' dedi. Başladı okumaya. ilk etapta 3 blog inceledi kesmedi. sonra 2 blog daha baktı. ''sıkıldım blog bakmaktan,  ne soracaksın sor bekliyorum  kardeşim ? '' dedi.
Gösterdiğim bloglar arasında kendi blogum da vardı. ''Ya bunlar ne böyle ya, ne renk  var ne video! pasa yazı var bu sayfalar da. Zaten hepsi de birbirine benziyor '' dedi. Allah belanı vermesin dedim senin. biraz gülüştük. Anladım ki arkadaşımın bir blog sayfasından beklentileri farklıydı ya da blog sayfasının ne amaçla kullanıldığını sonrasın da girdiğimiz sohbet esnasında öğrenmişti.

         Ama yine de fikirlerini önemsedim. Blog yazan başka bir arkadaşım da ; '' Blog yazmak bence yazınsal bir değer taşımalıdır'' dedi. Ve ekledi ; ''  Her konu hakkında sırf yazmak için yazmak düşüncelere zarar verir '' dedi.  Galiba kast ettiği şey ileriye yönelik kalıcı eserler vermek gibi bişeydi. Ya dedim altı üstü blog yazıyoruz. Yazınsal değer de olmalı yazı da ama her zman değil ...
Şu an bir edebiyatçı'dan beklenen sorumluluğu bizden istemen acımasızlık değilmi ?diye konuştuk durduk  ... yaptığımız sohbet sonrası dedim yarın (bugün için) yazınsal değer taşımayan samimi bir yazı ile tekrar sezonu açmalıyım. İşte bu yazıyı sırf bu yüzden yazdım. Yazının başlığını ise, konuyla bir alakası olmadığını göstermek için seçtim :)))

 İşlerimizin yoğunluğundan,yaz tatilden, mevsim sıcaklarından,  o yada bu sebepten yazamadığım günlerin acısını çıkarmak istiyorum ben de sizler gibi. 
Yukarı daki soruları sıkıldığımızda kendi kendimize soruyoruz doğrudur. Hatta bazı arkadaşlarımız pes edip bloglarını silip gideceklerini sanıyorlar bu diyardan ama sonra tekrar geri geliyolarlar. Niye ? Yazmak sadece yazmak değil bazı insan için çok daha fazla anlam taşır bence ...
Arkadaşımın bana yöneltiği  '' Bu işten bir karın var mı ? '' sorusunun cevabını ise bu yazıyı bitirdikten sonra , yayınla butonuna basarak göreceğim :))))

SEvgiler ...





 

10 yorum:

Newbahar dedi ki...

Blog yazmanın keyfi, okumanın keyfi paha biçilemez.

Kendi adıma çok şey öğreniyorum ve yazmak bana iyi geliyor.

Selamlar

Pabuc dedi ki...

2-3 ay da bir post gir ama izleyenlerin 800lerde olsun deli olacam ya :))olacak iş mi bu..Biz de harıl harıl yazalım 3 ay da 2 izleyici kazanacaz diye ;)

Neyse ;daha ciddi(!) yorumumu 1MK'da yazmıştım...

Ara sıra gelde bir şeyler yaz unutacaz bak seni ;)

gelibolu17 dedi ki...

selamlar yeğenim,hoşgelmişsin,yorumunu görünce sevindim,tamda yemek bloguna tarif ekliyordum etkinlik için,bilirsin belkdie bilmezsin,aman ne bileyim ben :) bildiğim tek şey var ben öle sessiz sedasız girip çıkmayı bilmiyorum,hiç öle havalarım yoktur,burdayken bi gelip görüneyim dedim :)
ziyaretin beni ziyadesiyle memnun etti,teşekkürlerimi bir borç bilirim,,,malum yarın okullar açılıyor,teyzen iki oğluşunu okula göndericek,onçün gidip yatması gerekiyoki,erken kalksın :)
güzel geceler,sevgiler,selamlar olsun,gelirim yine :)

fulya dedi ki...

ne halt yemeye yazıyorum ki... ilk başlarda ablam kafanı dağıtırsın dedi... başladım başlamayı reddederek küçümseyerek... hafife alarak... çok takipçisi olanları kıskanarak... sonra kanıksamaya başladım oh be yazayım dedim kendimi gizleyerek... sonra amannn... kimden neyi gizliyorsun diye afişe ettim kendimi... ottan çiçekten yazarda oldum yazmazda... yazmak içinde yazdım sanırım... ama "benim" dediğim bi şey oldu...
çoğu blogu takip etmiyorum... ettiklerimi sevdiğim anlamına gelmiyor... bazen bakıyorum... öfff diyorum okumuyorum... okuyunca beğendiklerim oluyor... beğenmediklerim olunca bende böyle saçmalıyor muyum acaba diyorum... ama yinede dön dolaş buradayım... blog yazmak alışkanlık hem de sanırım sağlığa zararı dokunmayan...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

''Newbahar''

Selamlar, Merhabalar efendim. Çok İyisinizdir umarım.
Blog yazmak dediğiniz gibi paha biçilemez bir zevk katılıyorum size. Kimse okumasa bile en azından rahatlıyorsunuz yetmez mi? Siz yazın biz okuruz. Hep birlikte hem ögreniyoruz hem yaşıyoruz yazarken.
Teşekkürler yorum için. Eksik olmayınız.

SEvgiler...





'' Pabuç ''
Papuç duydum ki unutmuşsunuz gözlerimn rengini :))) o yüzden az ara verdim koşar adım geldim :))

Ya güzel insan izleyici dedinde, sen söyleyince farkettim benim izleyicilerim epeydir artmıyor. Şuan binlerde olması lazımdı :)))) Nazardan oluyor hep oluyor bunşlar hepp.. sözüm meclisten içeru :))

Artık yılda bir tane yazmayı düşünüyorum :)) az ve öz olsun :))

neyse şaka bi yana . teşekkür ederim bu güzel yorumun için. Eksik olma.

SEvgiler...






'' Gelibolu17 ''
Hoşgördük teyzecim. Teşekkürm ederim güzel yorumun için. Yeni eğitim öğretim hayatı sizin çoçuklara ve tüm çoçuklara başarı getirsin. Hayırlı olsun. Yoğun mesai başladı analara.
Kolay gelsin şimdiden sizlere.
Hoşçakalın sağlıcakla kalın teyzecim.

SEvgiler...




'' Sen kısaca F. de ''

Merhabalar...
Evet söylediğiniz birkaç şeyde çok haklısınız. Mesela önceleri kaçamak yazmak istiyorsunuz. Bi süre sonra bu sizi kesmiyor, sizde rahatsızlık uyandırıyor. ister istemez özünüze dönüyorsunuz. Sonra izleyici sayısını baz alarak değerlendirme yapmaya başlıyosunuz. Aslında hata şu izleyici sayısı ; yazılarınızın iyi veya kötü olmasını belirleyn asıl ölçüt değildir. En azından ben izleyici sayısının bir değerlendirme kıstası olduğunu düşünmüyorum.
Çok güzel yazan blog yazarı arkadaşlarımız var ben bir çoğunu çok beğeniyorum ve takdir ediyorum. Hem güzel yazıyorlar hemde istikrarlılar. ( ben de istikrar yok mesela, sürkli yazamıyorum iş hayatından dolayı)
Sizde hoş yazılar paylaşıyorsunuz, Bence tüm düşünceleri bi kenara atıp sadece yazmak lazım. Rahatlamak için bile olsa yazmak güzel bi alışkanlık.
Teşekkür ederim yorumunuz için. eksik olmayınız.
Hoşçakalın.

SEvgiler...

Ecehan dedi ki...

Yazmıyoruz, yaşıyoruz.
Yetmez mi?

ali zafer sapci dedi ki...

Ne hoş bir paylaşım, teşekkürler.

Belgin Eryavuz dedi ki...

Bloğuma hoşgeldiniz bu sayede size ulaştım ve mutlu oldum)) bence de yazmak çok keyifli hele paylaşmak ondan da keyifli... yorum almanın ise lezzeti başka hiç bir şeyde yok.
Sevgiyle kalın

Sokak Kedisi dedi ki...

Merhaba,

Aslında bu konuda fikir almak istiyorsan içine bak bence sadece. Sen mutlu musun yazmaktan?
Kontrol panelinde bir yeni yorum var ikazını görmek seni sevindiriyor mu?

Burada olmak paylaşmak demek değil mi sevgili Sözün Özü, boşver gerisini. Dilediğince paylaş bizimle :)

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

'' Ecehan ''

Yeter efendim neden yetmesin. Yazmak ruhla bir iç yolculuğu yapmak gibi zaten.
Bunun rahatlığı bile yeter, katılıyorum size.
Teşekkürler.

SEvgiler





'' alizafersapci ''
Tşekkürler üstadım. sagolun, sizi görmek mutlu ediyor beni.





'' Belgin Eryavuz ''

Hoşbuldum, sizde hoş geldiniz blogcanıma.
Teşekkürler yorum için.

SEvgiyle kalın...









'' Sokak Kedisi ''

Ben çok memnunum dostum sizden geri bildirim almaktan. Bu bile yetiyor yazmaya zeten. Yazmak çok şey ifade ediyor bizler için. Yazmayan bilemez tabi.

Kumanda panelinde ''Sokak Kedisi 1 yorum diyince '' Sevindim , değdi galiba :)))

Teşekkürler bu güzel yorum için.

SEvgiler