1 Ekim 2011 Cumartesi

MÜSAİT BİR YERDE ...


Müsaitmisiniz size gelicez ?
Müsaitsen görüşelim ?
Kalbin müsaitse girebilir miyim? 
Müsait bir  yerde inebilir miyim?
Şu an müsait değilim !



Bu klişe sözleri niye yazdım? Bilmiyorum :)) Ama bir şey var ki; bir işin layıkı ile yapılabilmesi için tarafların bir müsait yerde ve zamanda uzlaşması gerekiyormuş bunu şimdilerde daha iyi anladım.

  Geçen gün bir minibüse bindim ( böyle mi yazılıyordu bu araç? ) neyse  hanımefendinin biri '' Şöför Bey müsait bir yerde dururmusunuz? incem ''  dedi.
Aman demez olaydı, şöför aldı bu zatı-muhteremi yüz metre ileride indirdi. Sonra koptu kıyamet. Bayan ; '' Ben size müsait bir yerde indirin diyorum siz beni nerede indiriyorsunuz ! '' dedi.

Şöför Bey Amca ; '' Müsait bir yerde dediniz evet doğru,  ama kime göre müsait bir yerde durmalıyım? Size göre her yer müsait olabilir ama bana göre 100 metre ilerisi daha müsaitti izin için, o yüzden sizi orda indirdim buyrun inebilirsiniz. ''dedi.

Nasıl bir gülmem geldi o an anlatamam size. Hatta taraflar tartışırken ben sesli sesli gülmeye başlamıştım. İkisi bir olup bana dalacaklar sandım bi an :))

Bizim semtin şöförleri aristokrattır biraz. Helenistik dönemin son zamanında , semtin son minibüs durağında, elini başına yaslayarak düşünce üretmeye bayılırlar.Varoluşumuz, dünyanın şekli yapısı ve etik ahlak üzerine birbiriyle şiddetli tartışmalara girdiğine tüm mahale şahit olmuştur.

Evet gelelim müsait olmak kavramına ? Soran kişinin kim olduğu burda çok önemlidir. Sizin için önemsiz biriyse bunu soran, siz hep meşgul birisinizdir hiçbir zaman zaman ayıramazsınız o kişiye.

Keşke,  sevgi , aşk gibi önemli gönül meselelerinde , karşı tarafın ilgisi ,  hep müsait olsa bizim için.  Aradığımız zaman hep müsait olsa , kalbi hep bize müsait yerde atsa. İster 100 metre ileriden ister 100 kalp atışı geriden...
Yeter ki , bizim için atsın ,  gerisi ne fark eder ?




4 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

Yeğenim ben o sözü hiç sevmem,bilmiyorum niye olduğunu aslında özel bir sebebide yok :) Müsaitmisin sözüyle daha önce aramızda bir sürtüşmede yaşanmadı ama ben pek kullanmıyorum,kelime anlamı "uygun,elverişli" ben onun yerine toplu taşıma araçlarında uygun bir yerde inebilirmiyim demeyi tercih ediyorum,,,isteyen kullanabilir tepe tepe :)Hoş paylaşımdı,teşekkürler,sevgiler...

ali zafer sapci dedi ki...

Teşekkürler, ilginç bir paylaşım.

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

'' Gelibolu17 ''

Teyze sen kullanma ozaman sen o cümleyi. Bu zamana kadar kulanmadıysan demek ki önemsiz bir şeymiş :))

Uygun bir yer dersen bizim şöföre ?Kime göre uygun diye sorar ama sana :))

Teşekkürler yorum için.
SEvgiler






''alizafersapci ''

Teşekkürler üstadım yorum için. Eksik olmayınız.

SEvgiler

1i dedi ki...

bir tanede benden (aynen duydum) : yer kalmayınca ayakta gitmek zorunda kalan kilolu bayan , şöfürün bozuk yolda hızlı gitmesiyle kendini tutmakta zorlanınca : kendinde misin sen ? diye sorduğunda, şöför : kendimde olsam şöför olmazdım, demişti.

bu iki hikaye birleşince ortaya çıkan sonuç : bunlara alışsak iyi olur :))