23 Şubat 2012 Perşembe

PEKİ YA DİĞERLERİ ?


Günlük hayatımızda bir çok kişiyle tanışıyoruz,tanıştırılıyoruz. Hasbelkader bazılarının ismini o an yazıyoruz hafızamıza, bazılarının ismini ise tekrar nerde görüşücez aman diyerek aklımızda tutmak bile istemiyoruz. Yer işgaliyesi yapmasın istiyoruz kıymetli beynimizde.Kısacası yeni  tanıştığınız kişi sizin için o an önem atfetmiyorsa sizin için silik bir kişi oluyor. Hele ki pek muhabbetin olmayan bir kişiyse karşındaki. '' Nasılsın - ların, iyim sen nasılsın-larla ,  ee sen daha  daha nasılsın'' larla kesiştiği bir az tanıdık muhabbeti bir yerden sonra hafızalarında işini zorlaştırıyor farkında olmadan. Ben çok sık yaşıyorum bu olayı  son zamanlarda :)) Bir de bu ayaküstü yapılan bu  sohbet,  zaruri sebeplerden dolayı çay,kahve eşliğinde oluyorsa sen o zaman gör sıkıntıyı.

Karşımdaki insan bana ismimle hitap ediyor ama ben onun ismini sürekli hatırlamak istesemde çıkaramıyorum. Ona doğru yola çıkmasını istediğim bir hitap cümlesi yoluyorum ama ismin yerini , tadını vermiyor. Kardeşim,hocam, üstadım,hafız,başkan,canum ciğerümm ... zart zurt diye diye...  ben şekilden şekile girerken o sadece benim ismimi kullanarak benden intikam alıyor sanki.  O ve diğerleri .

Ondaki bu rahatlık bir zaman sonra bizi rahatsız ediyor tabi. Eee diycen sende '' Sor ismini adamın da kurtar rahatla sende '' . yok hocam o saatten sonra isim , misim sorulmuyor. yok yok hiç sorulmuyor. Çok ayıp olur acaba sorsam mı diye kıvranmalar daha acı veriyor insana. Ben bi kere sordum ordan biliyorum :))
''Ya ayıp sana kaç yıllık selamımız var ismimi bilmiyorsun'' dedi.  İşte sorunda ordaydı zaten. Bizim senle sadece bir selamımız vardı ...

Şimdi ben bunları size niye mi ? anlattım dostlarım. Sanırım karşısındaki insanın ismini anımsama telaşında olan mahçup bir insanla,  kafasında kurguladığı yazıyı unutmuş bir blog yazarının duygularının benzer olmasındandır belki de , kim bilir? ...



5 yorum:

İlknurundünyası dedi ki...

Aynı ben :))
Ne yapalım yani isim hafızam zayıf, kafam dolu de gitsin...Deee olmuyor bazen .....
selamlar...

gelibolu17 dedi ki...

selamlar nasılsın yeğenim? şablon değişmiş çok hoş olmuş beğendim,ellerine sağlık...Ama daha fazla buraya vakit ayırman gerekiyor,,,hayırlı cumalarınız olsun.

Pabuc dedi ki...

Ben de çok unuturum isimleri sık görüşmediğim birileriyse :/

Vladimir dedi ki...

isimleri unutuyorum ve daha da kötüsü bazı isimleri hep karıştırırım. Ahmet se mehmet olur, aysel se zehra, ne alakası var bilmiyorum ama üç dört ismi hep karıştırmaktayım kendimi bildim bileli.

Unknown dedi ki...

Merhaba...

Blogları dolașırken güzel blogunu görüp
takibe aldım...

Bașarıların devamını diliyorum...

Bana buyur gel sevinirim...

Sevgiler :-)