19 Ocak 2020 Pazar

EVVEL ZAMAN İÇİNDE ...

 
           


            Uyumamak için direniyordu çoçuğum ,televizyonda gördüğü çizgi filme bakarken belki de hayaller kuruyordu. Dedim ki ; yavrum gel  sana bir masal anlatayım birlikte uyuyalım.
''Hangi masalı anlatacaksın baba? ''dedi.   
  Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde ...

Yazmayı çok seven, birbirinden güzel yazılar kaleme alan bir o kadar güzel paylaşımlar yapan çok değerli insanlar varmış bu diyarlarda. Kimisi blog sayfalarında günlük yazılar yazar, kimisi haftalık paylaşımlarda bulunur. fakat  bir şekilde yazarmış ve çokça okurmuş. Çünkü bu insanlar için yazı yazmak,yazdıklarını okutabilmek ekmek gibi su gibi hava gibi elzem bir ihtiyaçmış.

             Yazmak; içini dökmek ,rahatlamak ,ruhunun ihtiyacını karşılamak , varlığını var olanlara anlatabilmekmiş tek gayesi. Gün gelmiş büyük bir tufan kopmuş! Yer yerinden oynamış ! 
 Yok yok böyle olmamış( sil o cümleyi).. Aniden  olmamış bu tufan. Önce insanlar sosyalleşmek istemiş.Başka arayışlar içerisine girmiş.Bu zaman zarfında teknoloji çok gelişmiş ve haliyle insanlarda çok değişmiş. Bunu fırsata dönüştüren şirketler çok fazla programla, uygulamayla ,oyunla kazanma hırsıyla , insanları baştan çıkarmış . İnsanlar sosyalleşeyim derken bu arayışta kaybolup gitmiş. Rivayet odur denilir ki , dün ne yediğini unutan insan arkadaşının paylaşımlarından yediğini içtiğini takip eder hesap sorar  olmuş birbirinden. İnsanlar zamanını hiç için tüketip eğlenir gününü gün eder ne okur ne de yazarmış. 

            Neden sonra anlamış ki , bu gidişe bi son vermek gerekir. Başlamış hemen bir kenara attığı kitapları okumaya. Notlar almış okuduğu kitaplardan.Yeni fikirler gelmiş aklına birden hevesi artmış.Yaşama sevincini artıran havasına ,suyuna kalemine  kavuşmuş.Masalda burda bitmiş.
Gözleri dalan çoçuğum uyumadan tek bir cümle söylemişti.
''Anlattıklarından hiç bişey anlamadım baba''

             Evet bende anlamadım yavrum bende ...  Yazmadan neden geçirdim onca zamanı?
İşte böyle mişli 'zamanlarda  kaybolduk biz.!
  Yazılarını okumaktan zevk aldığım arkadaşlarım ,üstadlarım  nerede acaba şimdi? 
         Kim bilir? Ne yapıyorlar şimdi ? ...





2 yorum:

N.Narda dedi ki...

Tesadüf, linkini bir kenara koyduğum eski bloglara bakıyordum, (burası da varmış) yüzde doksanı yazmıyor, kapatıp gitmiş. Ara verince soğuyor, olmuyor blog işi.

SALİH YILDIRIM dedi ki...

Malesef böyle oldu.Herkesin hevesle yazdığı dönemler artık gerıde kaldı. O zamanları özlediğim için geri döndüm umduğumu bulamadım ama yazma isteğim burda olmam gerektiğini söylüyor. Umarım yeni paylaşımlarımızla birşeyler değişir.
Umut etmek güzeldir.
Ben paylaşım yapan arkadaşları takip ediyor olacağım. Teşekkürler yorumunuz için. Hoşçakalın.