7 Ocak 2010 Perşembe

Nadasa Bıraktım Kendimi



         Düşüncelerimi kendi halime bıraktım. Artık özgürler! Ne isterse yapabilir. Bağırıp çağırabilir , koşabilir,kahkaha atabilir isterse hüngür hüngür ağlayabilir hatta amuda kalkıp şahlanabilir! Ben karışmayacağım ne yaparsa yapsın bu onun sorunu bir süre.
Bıraktım iplerini akıl uçurtmamın. Kendince takılabilir bir müddet. Bunu ben istemedim tamamen kendi dileği. Ama bir şartla anlaştık? Bir süre sonra ondan en iyi verimi alabilmem şartıyla sözleştik ve tokalaştık ...
Şimdi napıyordur bilmiyorum ben ilk defa onsuz yazıyorum :)) Şimdilik bir problem yok ama arasıra çok sağlıklı düşünemiyorum. Buda yan etkisi olsa gerek.

         Aklım benimleyken bir süre düşündüm de, tarlaları nadasa bırakıyolar ya? ( 1 yıl ekmeyip dinlendiriyolar toprağı, sonra 2.yıl daha fazla verim alıyorlar ya topraktan )
Heeeaa işte bende öyle bişey yapayım istedim kendimce. Beynimi kemiren düşünceleri bir kenara atsam hiç yoğunlaşmayıp onlara! Kendimi buharlaştırmadan uzaklaşsam bir süre bu düşüncelerden. Ya da yüreğimin kapılarını bir süre kapatsam tadilata soksam kendimi, uzun vadeli düşüncelere dalsam öyle kala kalsam sonrasında düşündüklerimle peşin karar alsam çok hoş olurdu dime? diye aynen böyle sordum kendi kendime.
Sonrasında bu fikri tuttum bir süre izdivaya çekildim. Düşündümm taşındım düşüncelerimin hamallığını yine kendime yaptırdım.Nakliye bedellerini ise ben karşıladım.
          Seslendim içimdeki boşluğa! Sessizliğin içinde boğulacakken beni kurtaracak   sese yine kendimden cevap aldım. Kendimle meğerse uzzzuuunnn bir süre konuşmuyormuşum bunu anladım. Çoktaann küsmüşüm meğerse kendime konuşunca benle işte o zaman anladım...       
           Zaman herşeyin ilacıdır diye ne güzel söylemişler söyleyenin ağzına sağlık! Tezcanlılık,sıcağı sıcağına bir işe karşılaşmak her zaman sağlıklı sonuçlar vermeyebilir. Elimizde hazır ilacımız da varken dikkatli olmak lazım. Düşüncelerimizi aceleye getirip  şeytanı peşimize takmayalım. Sonra  o işin içine girerse, bu kez biz çıkamayız işin içinden. O saatten sonra da mundar olur kalır! hayır da  gelmez o işten! Bu nedenle nadasa bıraktım kendimi. Beni soran olursa nadastayım :))) olgunlaşan düşüncelerimin hasılatını toplamaya ve sizlerle paylaşmaya  gidiyorum.





.

17 yorum:

sekeral dedi ki...

ilk duyarlı vatandaş olmak bana kısmetmiş : )) inşallah ben bu yorumu yazıp yayınla tuşuna basana kadar kimse benden hızlı davranıp beni rezil etmez : ))

kardeşim, bu yazdıkların her ne kadar herkes için geçerli şeyler olsa da, anladığım kadarıyla bu yazıyı kendinle yaptığın monologdan sonra kaleme almışsın.. kararında bence sonuna kadar da haklısın.. dilerim nadas sonrası verimde gözle görülür bir artış olur : ))

bu nadasa bırakma işini alışkanlık haline getirirsin de hayat boyu sana bol getirisi olan yeni bir alışkanlık eidnmiş olursun.. tabi başarıya ulaştıktan sonra nasıl yapıldığını bizlere de öğretirsen o zaman daha bi güzel olur..

kal sağlıcakla..

MizahiGeveze dedi ki...

Zaman herşeyin ilacı diye yattık yattık üşengecin biri olduk çıktık hocam aman diyim sen bari dikkat et :D

Pabuç dedi ki...

haha iyi yapmışsın...Dikkat et de senin nadasa bıraktığın aklını fikrini birileri gelip yanlış şeylerle doldurmasın:P Benden demesi sen bu nadas işini askıya al ve git şöyle bi sahile orda denize bakaraktan 1 saat tefekküret bence daha iyi gelir...

''Çok biliyosan kendin yap'' dediğini duydum :P evet ben öyle yapıyorum bişey biliyorum da diyorum dimi yani :P

Hayat yeterince garip ,kargacık burgacık anlayana kadar zaten ölüp gidiyoruz onun için hiç bir anını nadasa bırakmaya gelmezz ...dedim işte ister oku ister okuma :P

İlk duyarlı vatandaşın sekeral olması gururuma dokandı :P :))) genelde ilk yorumu ben yaparım blog aleminde leynnn :))))) (argocuk için özr)

Saygılar ... Hadi iyi nadaslarrrrrr..

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

''Bora-MAN ''
Zaman herşeye ilaçta bir üşengeçliğe çare bulamıyor zaten :))
Dediğin gibi dikkat etmek lazım. Sonra sakata gelmeyelim :D

SEvgiler...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

''EBRAR ''

Çok teşekkürler ederim, çok hoş bir yorumdu.
Gülmekten okuyamadım :)))
Sen şimdi böyle dedin ya ben tırstım yaa?
Nadas anımda başıma kötü bişey gelmesin sonra :D
Yok yokk çok uzun kalmayacağım nadasta. Bir arkadaşa bakıp çıkcam. Senin dediğin gibi anı yaşamak lazım. Yaşayacağımız gün sayısı kısa zaten!
Deniz kenarına gidip tefekkür etmek bak çok güzel fikir.
İnşallah bundan sonra yazımı ilk duyan, ilk duyarlı izleyici sen olursun.
Çok hoş bir yorumdu tekrar teşekkür ederim. ( Tarzın bir yerden tanıdık geldi ama neysee )

SEvgiler,
SAygılar...

sekeral dedi ki...

sevgili blog sahabı : )) öncelikle diğer okuyucu arkadaşlara belirtmeni isterim ki, bu alemde benden hızlı ilk yorum yazan gelmedi : )) arkamdan kimse atıp tutmasın yok ben daha hızlı yazarım diye !!

şaka bir yana, hem ilk yorumu ben yazmışım hem de benim yorumuma cevap gelmemiş.. çok rencide oldum valla... bir daha bu kadar hızlı ilk duyarlı vatandaş olabilmek için motivasyonumu yitirdim : ))

neyse ya, canın sağolsun ama!!

Emine KESGİN İLHAN dedi ki...

"Ya da yüreğimin kapılarını bir süre kapatsam tadilata soksam kendimi"...
Evet bu tadilat fikri güzel!Dileğim odur ki; işe yarasın ve geri dönüşün muhteşem olsun.

Tazekahve dedi ki...

Minimum zararla minimum yan etki tesiriyle çık bu nadastan :)

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

''sekeral ''
Sevgili dostum, kusuruma bakma yorumuna cevap vermekte çok geç kaldım. (eşşeklik yaptım) Kabul ediyorum. Nadas süresini en verimli şekilde geçirmeye çalışcam. Faydası olursa sana da bilgi veririm kardeşim.
İlk yorumu yapan duyarlı vatandaş olduğun için ayrıca Teşekkür Ederim.

SAygılar...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

''sekeral''
Kardeşim 2. yorumuna da cevap vererek kendimi affetirme çabası içerisindeyim( bellii oluyor mu ordan da? )

Bu gidişle en hızlı yorum yapan blogcu olarak nam yapacaksın blog çevrelerinde :))
Aranılan insansın, Eksik olma kardeşim.
Teşekkürler güzel dileklerin için.

SEvgiler...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

''KARDELEN ''
Teşekkürler yorum için. Tadilat nedeniyle azcık kapalıyım ama gönül dostlarına kapım sonuna kadar açık her daim.

SAygılar...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

''Taze kahve ''
Minimum zayiatla çıkmayı planlıyorum. Nadas iyi gidiyor şimdilik, tavsiye ederim :))

SAygılar...

Pabuç dedi ki...

Allahın fenerlisi dimekki neymiş EBRAR dan önce yorum yazmayacakmışsınn :P
Bi de yorum yazmış bi acıklı bi acıklı nerdeyse ağlıyacaktım :P neymiş yorumuna geç cevap yazılmış felan vahhh vahh:P

sekeral dedi ki...

sevgili blog sahabı !!! başarımı kıskanan yorumcuzadeler var.. hızlı yorum yazmama konusunda tehditler alıyorum.. özgür bir şekilde görüşlerimi ifade ettiğimde ise, haksız ithamlara maruz kalıyorum : ))

sen bir sonraki yazıyı paylaşmadan 5 dakika önce yine bana sms at ya da bir çaldır da, yine ilk yorumu ben yazayım : )) nihahahahha...

Pabuç dedi ki...

ba ba ba bu curet bu ne cesaret ,yorumcu yorumcuyu blog sahabine şikayet ediyo..Tepemize taş yağacak :P

Dimek öyle sms atacan he ...Dur ben de her post yazdığımda kafana papuç atayımda benim yazılarıma da Red Kıd hızıyla yorum yaz bari:P

Yorumcular da bi garip olmaya başladı cıks cıks cıks :P

sekeral dedi ki...

hahaayt !! blog sahabı, yüksek müsadenizle şahsıma yönelik ithamlara yanıt vermek isterim.. teşekkürler, sağol !!

her yazıdan sonra pabuç atıp beni bilgilendirmenize gerek yok efendim.. ben zaten yeterince hızlı yorum yazıyorum.. hatta sizin şu an şahsıma yönelik ithamlarınızın ve çekememenizin sebebi de bu gerçeklik : ))

yorumcular hakkatten çok garip olmaya başladı.. bak demek bir konuda hemfikir de olunabiliyormuş : )) gerçi sen şimdi; ben daha önce ve daha hızlı hemfikir oldum, benden hızlı kimse hemfikir olamaz diyeceksin ama neyse.. biz de seni böyle kabul ettik artık : ))

blog sahabı, bana söz hakkı tanıdığınız için teşekkür ederim : )) ha bir de, cıks cıks cıks ne yaa : )) o "cık cık cık" olacak.. dilimize sahip çıkalım..

gelibolu17 dedi ki...

güzelmiş yazılarınız.kaleminiz daim olsun...
zevkle okunası mısralar var,sevgiler selamlar,
ama bende iyi yazarım....
yazdığımı söylerler,
yazarımmmmm.....