18 Kasım 2009 Çarşamba

kadın yazar ne yazar ? erkek yazar kaç yazar ? (1)


  
     Blog sitelerinde egemenlik kayıtsız şartsız bayanlara mı ait? Bayanlar yazmayı erkeklerden daha mı çok seviyor? Yoksa duygularını ifade edecek birilerini bulamadıkları zaman mı kağıt kaleme sarılıyorlar? Bayanlar erkeklerden daha mı güzel yazıyor? bayanların yazma alışkanlığının sırrı küçükken tuttuğu günlüklerde mi saklı ? Erkekler duygularını ifade etmeye çalışırken bayanlar kadar neden başarılı olamıyorlar ??? Bayanlar daha mı inanırıcı oluyor? Sosyalleşmenin sırrı kelimelerde mi gizli ? Blog sitelerinde ki kadın yazar sayısı ve yazın oranı erkek yazarları ikiye mi katladı? Kadının fendi erkeği gerçekten yendi mi ???
Bunun gibi bir çok soruyu aklıma düşüren yer çekimi değil,sadece linkini peş peşe tıkladığım hanım eli değmiş yazılardır. Bu sorularıma daha hızlı cevap bulabilmem adına,hayır sever insanların yorumlarını 4 gözle bekliyorum.
Öyle ilginç bloglar var ki bayanlara ait : yemek tarifinden,iş dünyasına, edebiyattan sokaktaki kediye kadar :)) Maşallah her yerdesiniz. Gündelik hayat yetmedi burda da erkeklerle aşık atıyorsunuz :)) Aslında çok da iyi yapıyorsunuz. Türk Edebiyatın'da erkek yazar üstünlüğünün zirveye ulaştığı bir dönemde Halide Edip'lerle birlikte yazmaya,düşüncelerini açık yüreklilikle paylaşmaya  başlayan  bu kadın yazarlarımızın açtığı yoldan bilerek ya da bilmeyerek giden sayıları giderek artan bayan yazarlarımıza ne mutlu! Edebiyat ,yazın derken gündelik yaşantılarımızın en kolay kaleme alındığı çok güzel blogların altında hep sizlerden birilerinin imzası var. Elleriniz dert görmesin. Benimde itinayla takip ettiğim çok sayıda bayan yazarlar var. Üzeri dantelle itinayla örtünmüş  postları , köşeleri makyajlı linklere sahip sayfaları evire çevire okuyorum. Fırsat buldukça da yorum yapmaya çalışıyorum.
Bu bloglarda da dedikodu dönüyor mu? 5 çayı adı altında, fincan kapatılıp fal bakılıyor mu? Alışveriş yerleri öneriliyor mu? Günler kaç günde bir düzenleniyor ? Bak bunları gözlemlemek hiç aklıma gelmedi! Neyse bir daha ki sefere bu ayrıntılara da dikkat ederim :))
Hea bu arada! Aman yanlış anlaşılmasın. Kıskandığım felan yok bayanları, ben sadece gözlemlerimi paylaşmak istedim. Zaten tırsarım kadınlardan :))  bir yazı yüzünden yüz göz olamak istemem doğrusu!
Tüm bayan yazarlarımıza yazın hayatında başarılar dileyerek olayı şimdilik bu şekilde noktalıyorum.

SEvgiler,
SAygılar...

4 yorum:

Dalgaları Aşmak dedi ki...

erkeklerde çok yazıyor hemde pek güzel yazıyor :)
siz de bunlardan birisiniz bence :)

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

Çok teşekkürler bu güzel yorumunuz için.
O halde gidip birşeyler yazmalı :))
SAygılarımla...

Pabuc dedi ki...

dalgaları aşmak 'a katılıyorum

ama gülmekten :P

şaka şaka dalgaları aşmak ne derse doğru der ..sana iyi yazıyorsun demişse doğrudur...

vrajitor dedi ki...

Merhaba, ben Silva Ginsburg ve Singapur'da yaşıyorum. Dr. White'ın son 2 buçuk yılda beni ihmal eden ve benden ayrılan erkek arkadaşımı geri getirmek için güçlü büyüleriyle bana nasıl yardım ettiğine dair dünya hakkındaki kendi fikrimi paylaşmak için buradayım. Pek bir şey söyleyemem çünkü şu an kendimi nasıl ifade edeceğimi gerçekten bilmiyorum çünkü bunalımdayım ama hayatımdaki dürüstlüğü ve merhametli çalışması için Dr. White'a gerçekten teşekkür etmek ve teşekkür etmek istiyorum. Çok teşekkür ederim. Bunu okuyan, hizmetine ihtiyaç duyan herkes, aşağıdaki WhatsApp numarası aracılığıyla onunla iletişime geçebilir:
+17168691327
veya e-posta ile:
wightmagicmaster@gmail.com