6 Kasım 2009 Cuma

ORADAYDIM ... 06 KASIM 2002


           
           6 Kasım 2002 yer : Kadıköy
     Günler öncesinden bu maça odaklanmıştık,bu derbiyle yatıp yine onunla kalkıyorduk.Aylardan kasımdı,
ki o 6 kasım ramazanın ilk günüydü! Hepimiz oruçluyduk herkes  ilk defa orucunu stadda açmış olacaktı bu vesileyle. Bu nedenle hazırlıklı gitmiştik zeytin yağlı dolma bile vardı beslenme çantamızda :)) Gerisini siz düşün artık. 
O gün erkenden kalkıp kadıköy'ün yolunu tutmuştuk. Maç yanlış hatırlamıyorsam 19:00 daydı biz saat 13'e doğru içeri kendimizi atmayı başarabilmiştik ve saatler öncesinden statda en iyi açıyı yakalaycak yerden yerimizi almıştık.Telsim kale arkası tirübünündeydik  zaten bu maçtan sonra oranının uğuruna inanıp totem yapan arkadaşlarımızda olmadı değil.

           Kadıköyde tam anlamıyla bayram havası  vardı. Stad önündeki seyyar köftecinin halk işi köftelerinin kokularıyla birlikte stad çevresinden zafer nidaları işitiliyordu. O günlerde böyle 6S kolay rakip değildi :)
en azından fenere karşı  bazı maçlarda direnç gösteriyordu. Neyse tezaruhatlar eşliğinde bağıra çağıra içeri girerken cebimde ki tüm bozuklukları fener aksesuarlarına yatırmış kalanıylada çekirdek almıştım :)
             Sonra saatlerce içerde değişik uğraşlarla zaman geçirmeye başladık. Kimimiz bulmaca çözüyor kimi ertesi günkü iktisat sınavına çalışıyordu (halil sekeral kulakların çınlasın) Ama ortak düşüncemiz  iftar gelse o arada da maçta başlasaydı. Saatler yaklaştıkça heyecan da artıyordu. Hatta maça 1 saat kala seslerimiz yavaş yavaş kızılma belirtileri gösterirken heyecanımızı bir süre frenlemiştik.  6 Kasım 2002 tarihinde o stadda olan tüm şanslı insanların söyleyeceği ilk söz  '' Ne maçtı beaa '' !!! İnanmıyorsanız gidin o anı yaşıyan bi fenerliye sorun. Farklı bişey söylesin adımı değiştiririm :))
           Tabi bu maçı Kadıköyde Şükrü Saraçoğlu Stadında seyredenler o dönem büyük sükse yapmışlardı haklı olarak. Bak ben bugün olmuş üzerinden 7 yıl geçmiş havamı atıyorum ne yalan söylim :)
  Skor 6-0 'dı  biz tek yürek olmuş hep birlikte kısılan sesimizle 10,10,10 diye bağırıyorduk.O anı tekrar bir nebze ekrandan tekrar yaşamak isteyenler için kısa bir video : http://www.videofb.com/video_izle.asp?id=47&-6-Kas%C4%B1m-FB-6-0-Gs Bu arada dikkatinizi çekerim bu adına derbi denilen bir maçtı.
 Velasıl kelam  ''Ne maçtı beaa'' anlat anlat yıllarca bitiremezsin. Ömrüm olurda sağ kalırsam torunlarıma da anlatmayı düşünüyorum :))
 6 KASIM 2002 Tarihini 7. Yıl vesilesiyle bir kez daha anıyorum.

1 yorum:

Pabuc dedi ki...

KEşke sesiniz kısılsaydı da hiç geri gelmeseydii...Allahın sevgili kuluyumki bi Fenerli olarak gelmemişim dünyaya :P bitirmezsiniz bu maçı zaten sizin derdiniz futbol değil ki GALATASARAY :P